Gyömbéres-fahéjas máj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 személyre: 50 dkg máj (legjobb szárnyasmáj vagy borjúmáj)
  • 1/2 dl szójaszósz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • nyers gyömbér
  • 1 dl húsleves
  • 1 dl vörösbor
  • kevés olaj
  • őrölt fahéj
  • csipet bors
  • kevés só

Elkészítés:

A májat felcsíkozzuk, majd ráöntjük a szójaszószt és az olívaolajat. Mintegy fél órát hagyjuk ebben pácolódni. A gyömbért nagyon apró darabkákra vágjuk (mondanám a fokhagymanyomót, de nekem még sosem sikerült rajta átpréselnem). A felszecskázott gyömbért kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a májat és óvatosan kevergetve megpirítjuk (mint a resztelt májat). Felöntjük a húslével és a borral, ízlés szerint fűszerezzük őrölt fahéjjal és egy késhegynyi borssal, majd hagyjuk, hogy a leve lefőjön. A tűzről levéve egy csipet sóval meghintjük. Köretnek rizst ajánlok hozzá (pl. őrölt gyömbérrel vagy kurkumával együtt főzve), mellé nyers, felvágott kínai kelt.

Hasonló receptek

Joghurtban sült csirkemell

Húsétel, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Amerikai töltött csirke

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Ananászos májragu

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: