Zöldséggel töltött csirkecombok
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 100 g sárgarépa
- 50 g petrezselyemgyökér
- 50 g zellergumó
- 50 g zöldborsó
- 50 g zöldbab
- 2 tojás
- 1 csomag petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Az előkészített és kockára vágott zöldségeket sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk hűlni. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A csirkecombok bőrét fellazítjuk: a combokat úgy tesszük a vágódeszkára, hogy a bőr felül legyen. A bőr alá nyúlunk és egészen az alsó comb végéig a bőrt elválasztjuk a hústól a comb felső részén. A zöldségeket, a tojást, a fűszereket összekeverjük, a fellazított bőr alá töltjük és a nyílást erős fogvájóval, kihegyezett hurkapálcikával lezárjuk. Vigyázzunk, ne töltsünk bele túl sokat, mert sütés közben kirepedhet a bőr a keletkező gőz hatására! Sózzuk és kevés zsiradék hozzáadásával, időnként locsolgatva megsütjük. Köretként salátát, párolt rizst adhatunk mellé.
Hasonló receptek
Lecsós marhaszelet
Húsétel, Közepes
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség, Cukormentes
Norbis almás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Pulykamell tavasziasan
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes