Tepsis csirkemell
Hozzávalók:
- 3-4 fél csirkemellfilé
- 800 g fagyasztott hasábburgonya
- 1 fej hagyma
- 100 g füstölt-főtt császárszalonna csík
- 200 g laskagomba
- 100 g Pannónia sajt
- fűszerek: borsos grill
- ételízesítő
- só
- morzsolt bazsalikom
- olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk és befűszerezzük. Fél óra múlva forró olajon hirtelen átsütjük a húst, majd félretesszük. A császárszalonnát csíkokra vágjuk és kissé megsütjük, majd félretesszük. A maradék zsiradékon átpirítjuk a felszeletelt gombát. A fagyasztott burgonyát forró olajban megsütjük, jól lecsöpögtetjük, megsózzuk és egy nagyobb tepsi alján szétterítjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a húst, megszórjuk gombával és karikára vágott vöröshagymával, majd a reszelt sajttal. Forró sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt sült szalonnával díszítjük.
Hasonló receptek
Tejfölös-túrós csirkemell tepsiben sütve
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Csirkemáj naranccsal
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sóágyon sült csirke
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény