Sütőtök-krémleves pirított baconkockákkal
Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök
- 3 dkg vaj
- 3 dl tejszín
- 5 dl húsleves
- 10 dkg baconszalonna
- curry
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A sütőtököt magozzuk ki, daraboljuk fel és 200 °C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük meg. A vajat olvasszuk meg és a megsült, kikapart tököt rövid ideig pirítsuk benne. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg csipetnyi curryvel, majd a tejszínnel és a húslevessel öntsük fel. Amikor a leves felforrt, botmixerrel turmixoljuk át, hogy sima, krémes legyen. Vágjuk kockákra a szalonnát és lassú tűzön pirítsuk zsírjára. Tálaláskor szórjuk a levesre és néhány csepp tökmagolajjal díszítsük.
Hasonló receptek
Spenótleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkés sóskaleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Burgonya krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes