Sütőtök-krémleves pirított baconkockákkal

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 3 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 5 dl húsleves
  • 10 dkg baconszalonna
  • curry
  • őrölt bors

Elkészítés:

A sütőtököt magozzuk ki, daraboljuk fel és 200 °C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük meg. A vajat olvasszuk meg és a megsült, kikapart tököt rövid ideig pirítsuk benne. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg csipetnyi curryvel, majd a tejszínnel és a húslevessel öntsük fel. Amikor a leves felforrt, botmixerrel turmixoljuk át, hogy sima, krémes legyen. Vágjuk kockákra a szalonnát és lassú tűzön pirítsuk zsírjára. Tálaláskor szórjuk a levesre és néhány csepp tökmagolajjal díszítsük.

Hasonló receptek

Spenótleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkés sóskaleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Burgonya krémleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: