Boros csirkecomb

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál mustár
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, kettévágjuk, besózzuk. A szalonnát nagyon vékonyan felszeleteljük. A sütőt 200?C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kibélelünk a szalonna felével. Ráfektetjük a húsdarabokat. A paradicsompürét elkeverjük a borral, a mustárral, a citrom levével és reszelt héjával. A mártást a húsra öntjük. Befedjük a maradék szalonnával. Kevés vizet öntünk a hús alá, a tálat alufóliával befedjük és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Majd eltávolítjuk a fóliát, ha kell, pótoljuk az elpárolgott nedvességet (ne hideg vízzel vagy borral, mert a tál elrepedhet!) és a combokat ropogós pirosra sütjük. A tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Egy adag energiatartalma: 255 kcalSzénhidrát: 12.3 g

Hasonló receptek

Gombás-sonkás csirkemell

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Pirított máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Firenzei hal

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: