Sitagliptin Sandoz filmtabletta

betegtájékoztató

1. Milyen típusúgyógyszer a Sitagliptin Sandoz filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Sitagliptin Sandoz filmtablettaa szitagliptin nevű hatóanyagot tartalmazza, amely a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő felnőtt betegek vércukorszintjének csökkentésére szolgáló gyógyszerek közé, az úgynevezett dipeptidil-peptidáz-4-gátlók (DPP-4-gátlók) csoportjába tartozik.

Ez a gyógyszer elősegíti az inzulinszint étkezés utáni emelkedését, és csökkenti a szervezet által termelt cukor mennyiségét.

Kezelőorvosa azért írta fel Önnek ezt a gyógyszert, hogy segítségével csökkentse az Ön vércukorszintjét, mely a 2-es típusú cukorbetegség miatt túl magas. Ezt a gyógyszert lehet önmagában, vagy bizonyos más olyan vércukorszint-csökkentő gyógyszerekkel (inzulinnal, metforminnal, szulfonilureákkal vagy glitazonokkal) együtt is szedni, amelyeket esetleg Ön diéta és mozgásterápia mellett már régebb óta szed a cukorbetegségére.

Mi a 2-es típusú cukorbetegség?

A 2-es típusú cukorbetegség olyan állapot, amelyben a szervezet nem termel elegendő inzulint, és a szervezet által termelt inzulin sem működik olyan jól, ahogyan kellene. A szervezet ezenkívül túl sok cukrot is termelhet. Amikor ez bekövetkezik, a cukor (glükóz) felhalmozódik a vérben. Ez súlyos egészségügyi problémákat okozhat, például szívbetegséget, vesebetegséget, vakságot, illetve amputációt.

Sitagliptin Sandoz filmtabletta GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó:
Sandoz Hungária Kft.
Vényköteles?
vényköteles
vényköteles
A gyógyszer orvosi receptre alkalmazható: Orvoskereső

Kiszerelések

  • 100 mg (120x)
  • 100 mg (28x)
  • 100 mg (56x)
  • 100 mg (98x)
  • (120x)
  • 25 mg (28x)
  • 25 mg (56x)
  • 50 mg (120x)
  • 50 mg (28x)
  • 50 mg (56x)
  • 50 mg (98x)
Laktóz:
nincs
Glutén:
nincs
Benzoát:
nincs

Betegtájékoztató tartalom

2. Tudnivalók a Sitagliptin Sandoz filmtablettaszedése előtt

Ne szedje a Sitagliptin Sandoz filmtablettát

  • ha allergiás a szitagliptinre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Sitagliptin Sandoz filmtablettaszedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Szitagliptint szedő betegek esetében hasnyálmirigy-gyulladást (pankreátítiszt) jelentettek (lásd 4. pont).

Amennyiben a bőr hólyagosodását tapasztalja, az a bullózus pemfigoid nevű betegség jele lehet. Kezelőorvosa arra kérheti Önt, hogy hagyja abba a Sitagliptin Sandoz filmtabletta szedését.

Beszéljen kezelőorvosával, ha Önnek van vagy volt:

  • hasnyálmirigy-betegsége (például hasnyálmirigy-gyulladás);
  • epeköve, alkoholfüggősége vagy nagyon magas trigliceridszintje (a zsír egy fajtája). Ezek a kórállapotok megnövelhetik a hasnyálmirigy-gyulladás kialakulásának esélyét (lásd 4. pont).
  • 1-es típusú cukorbetegsége;
  • diabéteszes ketoacidózisa (a cukorbetegség egyik szövődménye, melyet magas vércukorszint, gyors testsúlycsökkenés, hányinger vagy hányás jellemez);
  • bármilyen veseproblémája jelenleg vagy a múltban;
  • a Sitagliptin Sandoz filmtablettára adott allergiás reakciója (lásd 4. pont).

Ez a gyógyszer várhatóan nem okoz alacsony vércukorszintet, mivel alacsony vércukorszint esetén nem hat. Amikor azonban ezt a gyógyszert szulfonilurea gyógyszerrel vagy inzulinnal kombinációban alkalmazzák, alacsony vércukorszint (hipoglikémia) léphet fel. Kezelőorvosa ekkor csökkentheti a szulfonilureák csoportjába tartozó gyógyszere vagy az inzulin adagját.

Gyermekek és serdülők

Tizennyolc éves kor alatti gyermekek és serdülők nem szedhetik ezt a gyógyszert. A gyógyszer nem hatásos 10 és betöltött 18 éves kor közötti gyermekek és serdülők esetében. Nem ismert, hogy ez a gyógyszer biztonságos és hatásos-e, ha 10 év alatti gyermekeknél alkalmazzák.

Egyébgyógyszerekés a Sitagliptin Sandoz filmtabletta

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Különösen fontos, hogy tájékoztassa kezelőorvosát, ha Ön digoxint (a szívritmus szabályozására és egyéb szívproblémák kezelésére alkalmazott gyógyszert) szed. Lehet, hogy a Sitagliptin Sandoz filmtabletta szedésekor ellenőrizni kell a vérében levő digoxin szintjét.

Terhességés szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljenkezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Ez a gyógyszer terhesség idején nem alkalmazható.

Nem ismert, hogy ez a gyógyszer átjut-e az emberi anyatejbe. Nem szedheti ezt a gyógyszert, ha szoptat, vagy úgy tervezi, hogy szoptatni fog.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Ennek a gyógyszernek nincs vagy csak jelentéktelen hatása van a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre. Figyelembe kell venni azonban, hogy beszámoltak szédülésről és álmosságról, mely befolyásolhatja az Ön gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeit.

Ez a gyógyszer a szulfonilureák csoportjába tartozó gyógyszerekkel vagy inzulinnal együtt szedve hipoglikémiát okozhat, mely befolyásolhatja az Ön gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez, illetve a magasban, vagy nem biztos talajon végzett munkához szükséges képességeit.

A Sitagliptin Sandoz filmtabletta nátriumot tartalmaz

Ez a gyógyszer kevesebb mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz filmtablettánként, azaz gyakorlatilag „nátriummentes”.

3. Hogyan kell szedni a Sitagliptin Sandoz filmtablettát?

A gyógyszertmindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény szokásos ajánlott adagja:

  • egy 100 mg-os filmtabletta,
  • naponta egyszer,
  • szájon át szedve.

Ha Ön vesekárosodásban szenved, előfordulhat, hogy kezelőorvosa alacsonyabb adagot ír fel (például 25 mg-os vagy 50 mg-os hatáserősségeket).

Ez a gyógyszer étkezés közben vagy étkezéstől függetlenül is bevehető.

Kezelőorvosa ezt a gyógyszert önmagában, vagy egyéb vércukorszint-csökkentő gyógyszerekkel együtt írhatja fel Önnek. A diéta és a mozgás javítják a szervezet vércukor-felhasználását. Fontos, hogy a Sitagliptin Sandoz filmtabletta szedése mellett betartsa a kezelőorvosa által előírt diétát, valamint mozgásprogramot.

Ha az előírtnál több Sitagliptin Sandoz filmtablettát vett be

Amennyiben az előírtnál több gyógyszert vett be, azonnal értesítse kezelőorvosát.

Ha elfelejtette bevenni a Sitagliptin Sandoz filmtablettát

Ha elfelejtett bevenni egy adagot, pótolja, amint észreveszi. Ha csak a következő esedékes adag bevételekor veszi észre, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha idő előtt abbahagyja a Sitagliptin Sandoz filmtabletta szedését

Vércukorszintjének folyamatos szabályozása érdekében ezt a gyógyszert a kezelőorvosa által előírt ideig szedje. NE hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy beszélt volna kezelőorvosával.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

HAGYJA ABBA a Sitagliptin Sandoz filmtabletta szedését, és azonnal forduljon orvoshoz, ha az alábbi súlyos mellékhatások bármelyikét tapasztalja:

  • Hányingerrel és hányással járó vagy anélküli erős és tartós hasi fájdalom (a gyomortájon), amely kisugározhat a hátába; mert ezek hasnyálmirigy-gyulladás (pankreátítisz) tünetei lehetnek.

Ha Önnél súlyos allergiás reakció lép fel (gyakoriság nem ismert: a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg), beleértve a kiütéseket, csalánkiütést, a bőr felhólyagosodását/hámlását, illetve az arc, ajkak, nyelv és a torok feldagadását, amely légzési vagy nyelési nehézséget okozhat, hagyja abba a gyógyszer szedését, és azonnal értesítse kezelőorvosát. Kezelőorvosa az allergiás reakció kezelésére szolgáló gyógyszert, illetve cukorbetegsége kezelésére szolgáló más gyógyszert írhat fel Önnek.

Néhány beteg a szitagliptin metformin mellé történő adását követően a következő mellékhatásokról számolt be:

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet): alacsony vércukorszint, hányinger, puffadás, hányás

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet): hasi fájdalom, hasmenés, székrekedés, álmosság

Néhány beteg különböző típusú gyomorbántalmakat észlelt, amikor a szitagliptin és metformin kombinációját együtt kezdte szedni (gyakori előfordulás).

Néhány beteg a szitagliptin és szulfonilurea valamint metformin kombinációjának szedésekor a következő mellékhatásokat észlelte:

Nagyon gyakori (10-ből több mint 1 beteget érinthet): alacsony vércukorszint

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet): székrekedés

Néhány beteg a szitagliptin és pioglitazon szedése mellett a következő mellékhatásokról számolt be:

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet): bélgázosság, kezek vagy lábak dagadása

Néhány beteg a szitagliptin és pioglitazon, valamint metformin kombinációjának szedésekor a következő mellékhatásokat tapasztalta:

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet): kezek vagy lábak dagadása

Néhány beteg, aki a szitagliptint inzulinnal kombinációban (metforminnal vagy anélkül) szedte, a következő mellékhatásokról számolt be:

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet): influenza

Nem gyakori (100‑ból legfeljebb 1 beteget érinthet): szájszárazság

Néhány beteg, aki a szitagliptint a klinikai vizsgálatokban önmagában, a forgalomba hozatalt követően pedig önmagában és/vagy más, a cukorbetegségre felírt gyógyszerekkel együtt szedte, a következő mellékhatásokról számolt be:

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet): alacsony vércukorszint, fejfájás, felső légúti fertőzés, orrdugulás vagy orrfolyás és torokfájás, csont- és ízületi gyulladás, kar- vagy lábfájdalom

Nem gyakori(100‑ból legfeljebb 1 beteget érinthet): szédülés, székrekedés, viszketés

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet): csökkent vérlemezkeszám

Gyakoriság nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg): veseproblémák (melyek esetenként művesekezelést igényelnek), hányás, ízületi fájdalom, izomfájdalom, hátfájás, a tüdők kötőszövetét érintő betegség, bullózus pemfigoid (a bőr hólyagosodásának egy típusa).

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

Kapcsolódó kérdések és cikkek

5. Hogyan kell a Sitagliptin Sandoz filmtablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A buborékcsomagoláson és a dobozon feltüntetett lejárati idő (Felh.:/Felhasználható:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

A buborékcsomagolást közvetlenül a tabletta bevétele előtt bontsa fel.

Ne vegye be ezt a gyógyszert, ha a csomagolása sérült vagy a felbontás jelei láthatók rajta.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Sitagliptin Sandoz filmtabletta?

  • A készítmény hatóanyaga a szitagliptin.

Sitagliptin Sandoz 25 mg filmtabletta

25 mg szitagliptint tartalmaz (szitagliptin-hidroklorid-monohidrát formájában) filmtablettánként.

Sitagliptin Sandoz 50 mg filmtabletta

50 mg szitagliptint tartalmaz (szitagliptin-hidroklorid-monohidrát formájában) filmtablettánként.

Sitagliptin Sandoz 100 mg filmtabletta

100 mg szitagliptint tartalmaz (szitagliptin-hidroklorid-monohidrát formájában) filmtablettánként.

  • Egyéb összetevők: kalcium-hidrogén-foszfát (E341), mikrokristályos cellulóz (E460), kroszkarmellóz-nátrium (E468), magnézium-sztearát (E470b), nátrium-sztearil-fumarát, hipromellóz (E464), hidroxipropil-cellulóz (E463), makrogol (E1521), titán-dioxid (E171), sárga vas-oxid (E172), vörös vas-oxid (E172), fekete vas-oxid (E172) (csak a 100 mg-os hatáserősség tartalmazza) és talkum (E553b).

Milyen a Sitagliptin Sandoz filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Sitagliptin Sandoz 25 mg filmtabletta:

Rózsaszínű, kerek, mindkét oldalán domború, filmbevonattal ellátott tabletta, egyik oldalán „ST 25” mélynyomású jelöléssel; átmérője 5,7-6,6 mm.

Sitagliptin Sandoz 50 mg filmtabletta:

Világos rózsaszínű, kerek, mindkét oldalán domború, filmbevonattal ellátott tabletta, egyik oldalán „ST 50” mélynyomású jelöléssel; átmérője 7,7-8,6 mm.

Sitagliptin Sandoz 100 mg filmtabletta:

Világosbarna, kerek, mindkét oldalán domború, filmbevonattal ellátott tabletta, egyik oldalán „ST 100” mélynyomású jelöléssel; átmérője 9,7-10,6 mm.

A Sitagliptin Sandoz filmtabletták elérhetőek 28, 30, 50, 56, 60, 84, 90, 98, 100, 105, 108, 110, 112, 120, 168, 180, 196, 198 vagy 200 db filmtablettát tartalmazó OPA/Al/PVC//Alvagy átlátszó PVC/PE/PVDC//Albuborékcsomagolásban és dobozban vagy 28×1, 30×1, 50×1, 56×1, 84×1 90×1 vagy 98×1 db filmtablettát tartalmazó adagonként perforált OPA/Al/PVC//Al vagy adagonként perforált átlátszó PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban vagy 120 db filmtablettát tartalmazó polipropilén, gyermekbiztonsági csavaros zárókupakkal ellátott HDPE tartályban és dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Sandoz Hungária Kft.

1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47.

Gyártó:

Lek Pharmaceuticals d.d.

Trimlini 2D, 9220 Lendava

Szlovénia

Lek Pharmaceuticals d.d.

Verovškova 57, 1526 Ljubljana

Szlovénia

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Ausztria

Sitagliptin Sandoz 25 mg – Filmtabletten

Sitagliptin Sandoz 50 mg – Filmtabletten

Sitagliptin Sandoz 100 mg – Filmtabletten

Belgium

Sitagliptin Sandoz 25 mg filmomhulde tabletten

Sitagliptin Sandoz 50 mg filmomhulde tabletten

Sitagliptin Sandoz 100 mg filmomhulde tabletten

Csehország

Sitagliptin Sandoz

Dánia

Sitagliptin Sandoz

Észak-Írország

Sitagliptin Sandoz 25 mg film-coated tablets

Sitagliptin Sandoz 50 mg film-coated tablets

Sitagliptin Sandoz 100 mg film-coated tablets

Finnország

Sitagliptin Sandoz 25 mg kalvopäällysteiset tabletit

Sitagliptin Sandoz 50 mg kalvopäällysteiset Tabletit

Sitagliptin Sandoz 100 mg kalvopäällysteiset Tabletit

Franciaország

SITAGLIPTINE SANDOZ 50 mg, comprimé pelliculé

SITAGLIPTINE SANDOZ 100 mg, comprimé pelliculé

Hollandia

Sitagliptine Sandoz 25 mg, filmomhulde tabletten

Sitagliptine Sandoz 50 mg, filmomhulde tabletten

Sitagliptine Sandoz 100 mg, filmomhulde tabletten

Izland

Sitagliptin Sandoz 25 mg filmuhúðaðar töflur

Sitagliptin Sandoz 50 mg filmuhúðaðar töflur

Sitagliptin Sandoz 100 mg filmuhúðaðar töflur

Magyarország

Sitagliptin Sandoz 25 mg filmtabletta

Sitagliptin Sandoz 50 mg filmtabletta

Sitagliptin Sandoz 100 mg filmtabletta

Norvégia

Sitagliptin Sandoz 25 mg filmdrasjerte tabletter

Sitagliptin Sandoz 50 mg filmdrasjerte tabletter

Sitagliptin Sandoz 100 mg filmdrasjerte tabletter

Olaszország

Sitagliptin Sandoz

Portugália

Sitagliptina Sandoz Farmacêutica

Spanyolország

Sitagliptina Sandoz 25 mg comprimidos recubiertos con película EFG

Sitagliptina Sandoz 50 mg comprimidos recubiertos con película EFG

Sitagliptina Sandoz 100 mg comprimidos recubiertos con película EFG

Svédország

Sitagliptin Sandoz 25 mg filmdragerade tabletter

Sitagliptin Sandoz 50 mg filmdragerade tabletter

Sitagliptin Sandoz 100 mg filmdragerade tabletter

Sitagliptin Sandoz 25 mg filmtabletta

OGYI-T-23837/01 28× OPA/Alumínium/PVC//Alumínium buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/02 28× PVC/PE/PVDC//Alumínium átlátszó buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/03 56× OPA/Alumínium/PVC//Alumínium buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/04 56× PVC/PE/PVDC//Alumínium átlátszó buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/17 28×1 OPA/Alumínium/PVC//Alumínium adagonként perforált buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/18 28×1 PVC/PE/PVDC//Alumínium adagonként perforált átlátszó buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/19 56×1 OPA/Alumínium/PVC//Alumínium adagonként perforált buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/20 56×1 PVC/PE/PVDC//Alumínium adagonként perforált átlátszó buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/33 120× HDPE tartály

Sitagliptin Sandoz 50 mg filmtabletta

OGYI-T-23837/05 28×  OPA/Alumínium/PVC//Alumínium buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/06 28×  PVC/PE/PVDC//Alumínium átlátszó buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/07 56×  OPA/Alumínium/PVC//Alumínium buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/08 56×  PVC/PE/PVDC//Alumínium átlátszó buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/09 98×  OPA/Alumínium/PVC//Alumínium buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/10 98×  PVC/PE/PVDC//Alumínium átlátszó buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/21 28×1 OPA/Alumínium/PVC//Alumínium adagonként perforált buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/22 28×1 PVC/PE/PVDC//Alumínium adagonként perforált átlátszó buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/23 56×1 OPA/Alumínium/PVC//Alumínium adagonként perforált buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/24 56×1 PVC/PE/PVDC//Alumínium adagonként perforált átlátszó buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/25 98×1 OPA/Alumínium/PVC//Alumínium adagonként perforált buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/26 98×1 PVC/PE/PVDC//Alumínium adagonként perforált átlátszó buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/34 120× HDPE tartály

Sitagliptin Sandoz 100 mg filmtabletta

OGYI-T-23837/11 28×  OPA/Alumínium/PVC//Alumínium buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/12 28×  PVC/PE/PVDC//Alumínium átlátszó buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/13 56×  OPA/Alumínium/PVC//Alumínium buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/14 56×  PVC/PE/PVDC//Alumínium átlátszó buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/15 98×  OPA/Alumínium/PVC//Alumínium buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/16 98×  PVC/PE/PVDC//Alumínium átlátszó buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/27 28×1 OPA/Alumínium/PVC//Alumínium adagonként perforált buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/28 28×1 PVC/PE/PVDC//Alumínium adagonként perforált átlátszó buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/29 56×1 OPA/Alumínium/PVC//Alumínium adagonként perforált buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/30 56×1 PVC/PE/PVDC//Alumínium adagonként perforált átlátszó buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/31 98×1 OPA/Alumínium/PVC//Alumínium adagonként perforált buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/32 98×1 PVC/PE/PVDC//Alumínium adagonként perforált átlátszó buborékcsomagolás

OGYI-T-23837/35 120× HDPE tartály

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022. július.

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal