• Minden orvosi rendelő megújul Miskolcon 2020-ig

    Szerző:
    WEBBeteg

    Valamennyi önkormányzati tulajdonú orvosi rendelőjét felújítja Miskolc 2020-ig, ez 59 felnőtt, 30 gyermekorvosi, és 41 védőnői körzetet érint, a beruházásokra összesen csaknem 1,7 milliárd forintot költenek - közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint Miskolcon működik az ország egyik legjobban szervezett egészségügyi alapellátó rendszere, a 2010-ben megkezdett átfogó fejlesztések nyomán korszerű, és hatékony egészségügyi alapellátás épült ki.

    Az önkormányzat 2010-től több mint 1,1 milliárd forintot fordított tíz orvosi rendelő felújítására, valamint két egészségház kialakítására.

    Hirdetések

    Hatékonyabb egészségügyi ellátás

    Az építkezések, felújítások mellett az egészségügyi ellátás hatékonyabbá tétele érdekében is innovatív lépések történtek:

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    2016 januárjától nem kell helyi iparűzési adót fizetni a miskolci háziorvosoknak, házi gyermekorvosoknak, fogorvosi alapellátást végző orvosoknak és a védőnő vállalkozóknak akkor, ha bevételük 80 százaléka ebből a tevékenységből származik, és iparűzési adóalapjuk nem haladja meg a 20 millió forintot.

    Az országban az elsők között Miskolcon - polgármesteri kezdeményezésre és önkormányzati finanszírozással - valósult meg az egészségügyi alap- és szakellátás informatikai rendszereinek integrációja, amelynek eredményeként a háziorvosok a rendelőjükből el tudják érni a kórházak, szakrendelők informatikai hálózatát, így hozzáférhetők számukra a város egészségügyi intézményeibe utalt betegek szakorvosi leletei, laboreredményei, és a kórházi zárójelentések.

    Hozzátették: elkezdődött egy országos szinten egyedülálló, új egészségfejlesztési intézet kialakítása, amely lehetővé teszi, hogy valamennyi miskolci iskoláskorú gyermek évente legalább egyszer átfogó szűrővizsgálatokon vegyen részt.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról

    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza?

    Fogorvosnál: Kell beutaló? Mikor térítésmentes?

    A fogászati alapellátás beutaló nélkül, a fogászati szakellátás, így például a szájsebészet vagy a fogászati röntgen beutalóval vehető igénybe. Több esetben is térítésmentesen látják el a betegeket. Ennek ellenére elszomorító tény, hogy átlagosan két tubus fogrémet és két fogkefét használunk el évente.

    Jogszabályváltozások - Szombaton hatályba lép az egészségügyi alapellátási törvény

    Augusztus 1-jén lép hatályba az egészségügyi alapellátási törvény, amely azt is rögzíti, hogy az alapellátás továbbra is önkormányzati feladat marad, az orvosok segítséget kapnak a praxisvásárláshoz, valamint kedvezményekkel ösztönzik a részvételt az állami szűrővizsgálatokon.

    Erősíteni kívánják az alapellátás kapuőr szerepét

    A kormány elkötelezett az ország egészségügyi helyzetének további javítása mellett. Elkészült az Egészséges Magyarország 2014-2020 stratégia. A tervekről, a fontosabb célkitűzésekről kérdeztük az államtitkárságot.

    Romlik a levegő minősége Miskolcon

    Romlik a levegő minősége Miskolcon, ezért a város polgármestere elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

    Szélesebb körű szakmai vizsgálat is lesz a koraszülöttek ügyében

    A miskolci megyei kórházban történt koraszülött-halálesetek ügyében szélesebb körű szakmai felügyeleti vizsgálat is lesz - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár kedden, a kormány honlapján közzétett videóban.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.