• 2 napja szúr a bal mellkasom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornö vagy doktorur,2 napja nagyon szorit balfelöl a melkasom a vérnyomásom 180/105 volt vazotál meg enalarpril hozta le estére de a szorongás nem szünt, -elmentem az egéségházba de annyian voltak nem volt türelmem kivárni a soromat, milyen gyogyszert ajánlana? 45 éves vagyok ,nagyon rossz alvo, még ez is elöidézheti a jelenlegi állapotomat meg a stresz ami az utobi idöben is kijutott böven köszönöm szépen Tisztelettel Patusné

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt Patusné!


        A mellkasi fájdalmat okozhatta vérnyomáskiugrás, de mivel annak normalizálódásakor sem szűnt a panasz, más okokra is gondolni kell. Hasonló panaszt pl. mozgásszervi eltérések is okozhatnak. Az előzményeket, a fájdalom jellegét tekintve felmerül koszorúér-betegség (akár szívinfarktus) lehetősége is, én minél előbbi orvosi vizsgálatot, EKG készítését javaslom (ha a fájdalom most is tart, keresse fel az ügyeletet), nem pedig az otthoni gyógyszerek próbálgatását, főleg, ha korábban sosem volt ilyen jellegű panasza. Ha nem igazolódik akutan eltérés (nem láthatók az EKG-n keringési zavar jelei, a vérvétel sem igazol infarktust), akkor tervezetten további vizsgálatok szükségesek a mellkasi fájdalom okának tisztázása és a vérnyomás megfelelő beállítása céljából.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-28 18:41:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 07:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő gyógyszerrel kapcsolatos.Elhúzódó influenziás,szünni nem akaró köhögésre a h.orvos a Fromilid 500mg gyógyszert írta fel.A mellékelt tájékoztatót elolvasva nem mertem elkezdeni szedni a...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó