• Mi lehet a baj? Gyakran fáj a szívem, kiver a víz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        27 éves vagyok és gyakran fáj a szívem és ez a fájdalom átnyilal a lapockám és a hátam környékére is.Ilyenkor bal oldalon a felkarom elzsibbad,olykor még fel sem tudom emelni sem.Ha éjszaka álmomban tör rám,sokszor arra ébredek,hogy ver a víz az egyik pillanatban,majd fázok.Félek,hogy szívinfarktus előjele,mert édesapámnak is az első ennyi évesen volt.Mi lehet a baj?Mit javasol?

        Köszönöm a megtisztelő válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a szívtáji fájdalom témában

        Tisztelt kérdező!
        Az Ön korában rendkívül ritkán, de sajnos bizonyos hajlamosító tényezők (dohányzás, örökletesen magas vérzsírszint, véralvadási zavarok, cukor- és vesebetegség, szteroid használata) esetén előfordulhat szívinfarktus.

        Nem említi, mióta jelentkezik a fájdalom, meddig tart, megszűnik-e magától, vagy csak valamilyen gyógyszer bevételére, változik-e mozgással vagy belégzésre. Panaszai mögött nem csak szívbetegség, hanem pl. mozgásszervi probléma is állhat, de az elkülönítés nehéz. Először érdemes kizárni a nagyobb veszélyt rejtő okot, főleg, mivel édesapja is fiatalon kapott infarktust, így elképzelhető, hogy valamilyen örökletes, érelmeszesedésre hajlamosító rizikófaktor áll a háttérben. Hasonló panaszokat okozhat koszorúérgörcs is, ill. billentyűbetegségekhez is társulhat mellkasi fájdalom.

        Ezek alapján első lépésként mielőbbi kardiológiai kivizsgálást javaslok. Amennyiben a fájdalom visszatér, és 30 percen belül nem szűnik, esetleg  szédülés, fulladás, hányinger is társul hozzá,  hívjon mentőt (a panasz alatti EKG is sokat segít a diagnózisban, ha mégis koszorúér-betegség igazolódik, akkor időben megkapja a megfelelő ellátást).


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-17 20:31:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 12:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő gyógyszerrel kapcsolatos.Elhúzódó influenziás,szünni nem akaró köhögésre a h.orvos a Fromilid 500mg gyógyszert írta fel.A mellékelt tájékoztatót elolvasva nem mertem elkezdeni szedni a...