• Dr. Tekse István

        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Szeretnék kérdezni tőle

        902

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        szülész-nőgyógyász

        Bemutatkozás:


        Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem.



        Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le.



        Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan. Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.



        A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.



        A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni. A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Tekse István legutóbbi válaszai
        Kedves Kérdező! Nagyon-nagyon ritkán előfordul, hogy a progeszteron okoz ilyen mellékhatást, ettől nem kell tartani. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Eredménye rendben van, progeszteront csak akkor javasolnék ha már terhes lenne. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Nem indokolt és ha javasolhatom érdemes meddőségi szakemberhez fordulnia a problémájával ( leírása alapján stimulációja némileg eltúlzott....) Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! FSH vizsgálat nem tudom történt-e a ciklus 2-5 napján. Önmagában már az AMH eredménye alapján sem várható érdemi válasz egy lombik program stimulálásra sajnos. Üdvözlettel: Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Endrokrinológiai kivizsgálás javasolt tünetei és leírása alapján. Szükséges lenne megkeresni a helyi belgyógyászati - azon belül endokrinológiai - rendelést. Üdvözlettel: Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Amennyiben rendszertelenül kezdene el vérezni, az adhat okot aggodalomra. Üdvözlettel: Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Akár méhnyakgyulladás, akár endokrin ok is állhat a háttérben. Nőgyógyászati és endokrin vizsgálat javasolt. Üdvözlettel: Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Meddőségben is járatos endokrinológusnál konzultációt javaslok. Képet sajnos nem kaptam. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! A Cerucal és a Quamatel szoptatás alatt abszolút ellenjavallt. Terhességben az összes gyógyszerre relatív kontraindikáció a javaslat ami azt jelenti, hogy ha nagyon szükséges akkor lehet használni, de meg kellene próbálni elkerülni a használatot. Üdvözlettel: Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Tekintheti a leírt napot elsőnek. A 27. napon nem eshetett elvileg teherbe. Az acne-t több eltérés okozhatja akár hormon eltérés is. Üdvözlettel: Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Egy ilyen beavatkozás mellett minimális a szövődmény valószínűsége. Üdvözlettel: Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Válaszaim: 1.) Mit tehetek még normál hüvelyflóra helyreállításáért? Úgy érzem, hogy a higiéniára kellő figyelmet fordítok: fürdés alkalmával külön törölköző az intim részekre, kúp felhelyezése előtt Brado Life kézfertőtlenítő használata, a fehérneműket magas hőmérsékleten mosom, intim mosakodót használok, kerülöm a cukor és fehérliszt tartalmú ételeket. - leírása alapján mindent megtesz 2.) A sok hüvelyi ultrahang vizsgálat is okozhatja az egyensúly felborulását, illetve esetleg az embriótranszfer alkalmával történő hüvelyi öblítés is hozzájárulhatott a normál hüvelyflóra hiányához? - véleményem szerint nem 3.) Az antibiotikumok mellett/után kellett volna-e használnom - pl. Fluomizin 10mg - helyi kúpot? - nem gondolom, hogy ennek direkt használatán múlna ( feleslegesen nem kell használni ) 4.) Az antibiotikumos kezelés alatt, vagy utána érdemes a laktobacillust tartalmazó készítményeket használni. - mindenképpen 5.) Olvastam a „biofilm” réteggel bevont baktériumokról/gombákról, és javaslatként írták, hogy a gyógyszeres kezeléssel párhuzamosan nyákoldó készítményeket is érdemes használni, hogy ezen biofilm réteggel bevont baktériumokra is hatással lehessen az antibiotikus. Erről megírná a véleményét? - sajnos nincs ezzel kapcsolatban tapasztalatom Javasolnám szénhidrát anyagcseréjének kontrollját ( ha nem volt az elmúlt egy hónapban ) illetve párjának sperma tenyésztési kontrollját ( ha nem volt az utóbbi 3-4 hónapban ) Üdvözlettel: Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Használjon 1x100ug Szelént és 1x100ug Jodid tablettát majd 8-10 hét múlva kontroll TSH és fT4 javasolt. Üdvözlettel: Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! A prolaktin nem eredményez pozitív tesztet. Amennyiben a terhesség bizonyított lesz a terápiát majd le kell állítani. Üdvözlettel: Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Lehet nyugodtan próbálkozni a Dalacin mellett. Üdvözlettel: Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu