• Dr. Szalóczy Péter

    Nőgyógyász Szeretnék kérdezni tőle

    2044

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    Nőgyógyász

    Bemutatkozás:

    Szeretnék kérdezni tőle
   • Hirdetések
   • Dr. Szalóczy Péter legutóbbi válaszai
    Kedves Kérdező! Lehet, hogy el fog maradni majd a vérzése, ez a magas hám az ingatag tüszőhormon termelődés miatt van, mely le fog lökődni a Norcolut szedés után. Hogy ne túl erősen bonyolódjon, erre szól az Exacil, de ezt és a Rutascorbint nem feltétlenül kell bevenni. Hogy a jövőben jön-e még vérzés, vagy nem, kiderül idővel, de lehet, hogy pontatlan, késedelmes lesz.Ha valódi menopauza állapotába jutott, vérvétellel megállapítható, hogy a tüszőérlelő serkentő hormon szintje magas-e. Ha igen, további vérzés nem nagyon várható.
    Ke4dves Kérdező! Az antibiotikum nem szokott általában belezavarni a tablettaszedésbe, inkább félő, hogy gombás fertőzést provokál a hüvelyében, ha nem használ hüvelyi protexinek közöl egyet. De egy hüvelyi ultrahangos vizsgálat jó lenne a nyálkahártya megfelelő vastagságának felmérésére a tabletta hormontartalmú ideje alatt. Ha a következő ciklusban rendeződik a vérzés, maradjon a jelen gyógyszer mellett, de ha botladozik, érdemes átváltani másikra.
    Kedves Kérdező! Mindenképpen meg kell állapítani, hogy milyen kórokozó van hüvelyében. Vélhetően gomba, de ez bizonyítható szemre, Ph mérésre és tenyésztéssel is. Mindenképpen addig is ha volt már anyagvétel, gombaellenes 3 hüvelykapaszulát kéne felíratni és szájon át mindkettőjüknek szintén egy másik 150 milligrammos gomba ellenes kapszulát kéne beszedni. Utána hosszú távon helyrehozni kéne a gyógyszerektől elpusztított hüvelyi védő tejsav baktériumokat bármelyik recept nélkül kapható hüvelyi protexinnel.
    Kedves Kérdező! A lelet lelet és a néhány nap késedelem mellett ez lehet egy korai terhes lelet. De ha első reggeli vizeletből tesztet csinált volna, sz ugyanaz mint a HCG majdani vizsgálat. Pontos választ már most adott volna. Ha terhes, remélem nem kétségbeejtő hír lenne. Ha nem terhes, előbb-utóbb meg fog jönni. Ez esetben egy hüvelyi ultrahangos vizsgálat ajánlott.
    Kedves Kérdező! A diabéteszesek bőr és nyálkahártya felszíne fokozottan fogékony fertőzésekre. megelőzésként ajánlanám a hüvelybe helyezendő bármely hüvelyi protexint, recept nélkül kapható, olvassa el a használati utasítást, de három egy mást követő esti felhelyezés után térjen át heti egyre hosszú távon. Kívülre vegyen ugyancsak recept nélkül kapható egy tubus Canesten és egy Ovestin krémet, nyomjon újbegyére 1-1 centis párhuzamos csíkot és ezt kenje el naponta egyszer az ajkakon és a bejáraton szintén hosszú távon.
    Kedves Kérdező! Még nem késett el a vérzése, bármikor megjöhet. Nincs értelme vérvételből most hormonszinteket megállapítani. Az alhasi fájdalmak mat egy hasfalon át végzett kismedencei ultrahangos vizsgálat viszont megnyugtató lenne, hogy anatómiailag minden rendben van. Kérjen egy beutalót alaporvosától.
    Kedves Kérdező! Semmiképpen sem szabad 28 napig szedni a gyógyszert, mert ezzel elnyomja a petefészek spontán működését. Most ne szedjen semmit sem, amíg egy önálló bármilyen vérzése el nem kezdődik, ennek első mnapján indítson el 2-3 hónapra bármely hormonális fogamzásgátlót.Ha akarja és rend van, továbbszedi, ha nem, visszatér saját vélhet.ően pontos ciklusa
    Kedves Kérdező! Először egy hüvelyi ultrahangos vizsgálat lenne célszerű a ciklus második felében, hogy méhen belül minden rendben van-e.A teherbeesés meggyorsítására majd nyár elejétől, ha addig spontán nem sikerült, a ciklus 5-10. napján szedett Clostilbegyt napi egy szem tablettáját kéne szedni, 5 napig amíg teherbe nem esik, legfeljebb négy ciklusban. Beszéljen orvosával.
    Kedves Kérdező! Ezer százalékos tévedés, szó nem lehet összefüggésről.A hüvely sajátos felépítésű rugalmas cső, semmi köze a csontozat formájához.
    Kedves Anikó! Nem tudom, mely intézmény áll gyógyteendői hátterében, de nem értek egyet velük sem, Önnel sem teljesen. Egy ekkora ciszta mindenképpen eltávolítandó több okból. Vélhető tüszőhormon tartalmával belezavarhat ciklusába, elnyomja az ovulációt, ahogyan az alacsony Progesteronja jelzi, hogy ebben a ciklusban biztosan nem ovulált. Rendetlen vérzései hátterében is ez lehet. Így an mielőbbi teherbeesése jelenleg szinte kizárt. Cisztás petefészek mellett ovuláció gyógyszeres stimulációt nem végezhetünk, mert gorombán megnövelnék a cisztát. Ma már nem a teljes petefészek eltávolítás a műtéti megoldás. Korszerű laparoszkópos technikával parányi sebzéssel petefészek rezekcióval, ép petefészekszövet visszahagyásával a teherbeesés érdekében maximális konzervativizmussal lehet operálni akár mindkét oldalt. Egy ekkora ciszta megrepedés veszélyével és vérzéssel járhat terhességben a nyomási és területváltozási viszonyok miatt, ami sürgős műtéti beavatkozás jelentene. Laparoszkópos műt5étet csak rendszeresen laparoszkopizáló, jól felszerelt és ebben nagy gyakorlatú intézet végezzen, nem tudom, az önöké ilyen-e. Az összes többi melléktünet nem ciszta függvény. Fogamzásgátló kúra ez esetben csak eredménytelen , ha rövidesen és ciszta nélkül terhességet szeretne.
    Kedve3s Kérdező! Terhességen kívül is lehet olyan átmeneti hormonváltozása, mely vérzés késéssel és mellsavózással járhat. Erre legkorábban 3-4 nap múlva megismételt terhességi teszt fog tudni választ adni első reggeli vizeletből. Ha az is negatív,érdemes nőgyógyászaton hüvelyi ultrahangos vizsgálattal megnézni a méh nyálkahártya vastagságát. H rendnem van és még mindig nem vérzik, egy vérvétellel megnézni a vér prolactin nevű hormonja szintjét, mely ha magas, jelentősége lehet, mellváladékozást és vérzésrendetlenséget okozhat.
    Kedves Kérdező! A leírtak alapján a harmadik alkalom, 03. 20. valószínűsíthető a foganásra.
    K4dves Kérdező! A tejtermelést fenntartó agyalapi mirigy prolactin nevű hormonja nem engedi a petefészek hormontermelését jelenleg, ezért a jól tejelő kismamáknak hónapokig nincs ciklusa. Ezt a hormonszegény állapotot a méh nyálkahártya is megérzi, nem fejlődik vastagra és lehet itt-ott kevés váladékozás belőle. De ez nem lehet bő és állandó. Mivel jó baktérium és kórokozó táptalaj, és mivel a hormonszegény hüvelyhám védekező képessége gyengébb, használjon hetente 1-w2-x hüvelyi probiotikumot, recept nélkül sokfélét ajánl a patikus.Ezze a hüvely védekező képessége mindig a legteljesebb marad. Olvassa el a használati utasítást, de heti kettő felhelyezése hosszú távon elég.Ha elhúzódó vagy felerősödő lenne folyásos panasza , érdemes egy hüvelyi ultrahangos vizsgálatot elvégezni a méh belseje állapotának kiderítésére.
    Kedves Kérdező! A válaszomat befolyásolná, hogy volt e vérzéses előzménye a polypnak abrasio előtt? Ha volt, ha erősebb, vagy többször elhúzódó, akkor műtét. Szedett e hormontartalmú gyógyszert menopauza után bármikor? Ha igen, inkább műtét. Ha halasztás lenne, három havonta egyenlőre hüvelyi ultrahangos vizsgálat javasolt a méh nyálkahártya további állapotának megítélésére. Ismételt vérzés esetén szintén műtét.
    Kedves Kérdező! Kora, endometriózisa miatt adná sz Ég, hogy végre terhes legyen. Lehet, hogy nem a legjobb időben jönne, de ő nem fél év eseménye lenne, hanem a következő sok évtizedé. De komolyra véve: igenis tessék egy első reggeli vizelettesztet végezni, hihetetlen érzékenysége már most biztosat tud mondani. Nem sok esélyt adok a pozitivitásnak, de lehetséges. Drukkolok érte akkor is, ha nem örül ennek. Ha pozitív lenne, fogadja ajándéknak, mert az ön diagnózisával tilos megszakítást tervezni!Ha negatív, és tovább késne, majd nőgyógyásza rendbe hozza, ha kell.