• Dr. Szalóczy Péter

    Nőgyógyász Szeretnék kérdezni tőle

    2024

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    Nőgyógyász

    Bemutatkozás:

    Szeretnék kérdezni tőle
   • Hirdetések
   • Dr. Szalóczy Péter legutóbbi válaszai
    Kedves Kérdező! A szövettan és a tünetek éppen átmeneti tüszőhormon többlet miatt alakultak ki, ami az ön életkorában gyakori dolog. A Norcolutból következtetve, régebbi rendetlen, vagy erős vérzés lehetett korábban is. A kiújulás elkerülésére átmenetileg jó lenne 1-2 ciklusban szedni a progeszteront, érdemes lenne már most elkezdeni. A húslé szerű vérzésnek 1-2 nap alatt el kéne múlni, és amíg gyógyszert szed, nem jelentkezhet többé.De 2-3 hónap múlva akkor is javasolt egy ellenőrhő hüvelyi ultrahangos vizsgálat a méh nyálkahártya vastagság megítélésére. A cysta lehet hogy oka volt a magas tüszőhormon termelésnek.
    Kedves Kérdező! Ha a vérezgetés a következő ciklusban nem rendetlenkedik majd, akkor szedje tovább a tablettáit. Ez nem volt feltétlen összefüggés. De minden antibiotikum, pláne ismételve, teljesen kiirtja a védő hüvelyi tejsav baktériumokat is és az arra érzéketlen hüvelygombát szaporítja el annak minden panaszával. Amíg módja lesz találkozni majd orvosával, legalább egy Canesten-combi dobozt vegyen recept nélkül a patikában, helyezze fel 3 este egyenként a kúpokat, kenje be kívül magát és a partner is. Ez után jön a lényeg,vegye meg recept nélkül bármely, a patikus által ajánlott hüvelyi probiotikumot, olvassa el a használati utasítást. De néhány nap után inkább térjen át a másnaponta, majd heti egy használatára hónapokon át. Így mindig biztosítva lesz a hüvely tökéletes biológiai védelme egyéb kórokozók ellen. Ha antibiotikum szedésre szorulna bármely okból, azokra a napokra sűrítse vissza a naponkénti használatot.
    Kedves Kérdező! Legyen mindig őszinte a nőgyógyászhoz. Ó számtalan szűkebb, tágabb, kisebb nagyobb szervet lát és nem számít, hogy milyen a szűzhártya állapota Kellő kímélettel fog bánni magával, és nyugodtan megmondhatja hogy nemi életet él. Legfeljebb a fogamzásgátlás helyes formáját fogja ajánlani magénak a nem kívámt terhesség elkerülésére.
    Kedves Kérdező! Sok féle bőrön jelentkező ok lehet, herpesz is, ne találgassunk, mert látni kéne szakembernek. Valószínűleg sok tennivalót nem fog jelenteni a gyógyulás.
    Kedves Kérdező! Egy levél végén egy hét szünettel váltson át magasabb hormonkeverékű tablettára. A panasz meg fog szűnni.
    Kedves Andrea! Mindent megtettek, hogy objektíven majd megnyugodjanak, de addig csak annyit, hogy nem lesz gond a babával. A genetikus, ha aggálya lenne, magzatvíz vizsgálatot végeztetne, már most, de erre nem lesz szükség.
    Előzőleg megválaszolva.
    Kedves Kérdező! Nyugodjon meg azon a mondaton, hogy n em neoplasticus,azaz nem rosszindulatú a kép. A levált hámsejtek sokféle alaki tökéletlenséget mutathatnak, ez az ASC-US. A metaplasia a nem odavaló, a nyakcsatornából származó levált köbhám sejtek, vagy apró gyógyuló, alakilag regenerálódó sejteket jelent.A megnyugtató kontroll keneten túl csak annyit tegyen, hogy a jobb sejtkép érdekében használjon egy recept nélkül kapható hüvelyi probiotikumot, olvassa el a használati utasítást. A második dobozzal csak hetente 1x érdemes felhelyezni hosszú távon.
    Kedves Kérdező! Nem lehet a panaszmentes leírtak után összefüggés császármetszéssel, de számos egyéb belgyógyászati, valószínűleg átmeneti oka lehet. Ha a panasz tartós, jelezze belgyógyásznál. B6 vitamint,ami csillapítja a hányásközpont ingerlékenységét, max.3x2 adagban tejeléshez is szedhet. Recept nélkül kapható, próbálja ki.
    Kérdés duplikátum, már megválaszolva.
    Kedves Péter! A mell cisztikus mirigyszerkezete hormon érzékeny hámból áll, a hormonváltozásokkal feszül és hullámzó erősséggel fáj. Ha nem volt még eddig tisztázva vérvétellel egy melleket irányító agyalapi mirigy által termelt hormon esetleges túl magas szintű termelése, mint komoly ok, akkor mielőbb meg kell nézni vérvétellel a "Prolactin" nevű hormon szintjét. Ha magas, szemészeti vizsgálat és koponya röntgen kell az agyalapi mirigy állapotának megítélésére. Ha normális, érdemes lenne Mastodynon cseppeket felíratva 2x20 cseppet szedni naponta egy ideig.
    Kedves Kérdező! Nem lehet peteérése, de az újrakezdést jó lett volna másik összetételű tablettával indítani. Az áttöréses, tablettával összefüggő vérzések mellett a védettség megvan, de a kétféle hormon aránya és mennyisége bennük változó minden tabletta típusban. Írasson fel magasabb gesztagén komponensű gyógyszert.Az átvérzés nem étrendi kérdés, de táplálkozzon ettől függetlenül egészségesen.
    Kedves Kérdező! Nincs gyógyíthatatlan Candida. De van gyógyszerektől agyonsanyargatott hüvelyi tejsav baktérium flóra, aminek milliárd baktériuma a hüvely természetes védőgárdája kéne legyen azzal, hogy a hüvelyhám glikogénjéből tejsavat gyárt és ez a kifejezetten savas környezet csak nekik élettér. Másrészt nem marad glikolgén egyéb, bekeveredett kórokozóknak. Ezért bármilyen hüvelyen vagy szájon át bevitt kórokozó elleni gyógyszer mellé bármely recept nélkül kapható hüvelyi protexinnel pótolni és védeni kell a tejsav baktériumokat az állandó újrafertőződés ellen. Jó lenne átmenetileg abbahagyni a fogamzásgátló tablettát, mert bizonyos fokig segíti az újrafertőződést azzal, hogy minimális napi hormon tartalma, mely az áttöréses vérzésekért is felelős, laposabb és kevesebb glikogént tartalmazó hüvelyhámot épít fel, gyérebb tejsav flórát tud csak eltartani protexin nélkül főleg. A gomba ellen szájon átszedendő bármely 150 milligrammos kapszulát heti 1 x legalább 3 hétig ismételni kell a helyi gombaellenes szerek mellé. Közte és utána: Protexin a hüvelybe!
    Kedves Csilla! Fél éve panaszmentesen volt hüvelyi ultrahang vizsgálaton, de panasza most van, mégpedig olyan, melyre ez a vizsgálat adna jelenleg leginkább eligazítást. A kérdés nem alapellátás orvosi diagnózist kíván. Nem valami gyógyszer kell, hanem tisztázott diagnózis után a megfelelő. A pajzsmirigy apró hibája nem felelős a vérzésrendetlenségre. Most kell újabb hüvelyi ultrahangos vizsgálat a méh nyálkahártya megvastagodás mérésére, vagy egyéb, esetleg látható hiba tisztázására.
    Kedves Kérdező! Ha szóba jöhet védekezés mentes együttlétük, elsősorban egy teszttel ki kéne zárni a terhesség lehetőségét. Ha ez kizárható, a vérzés előbb utóbb meg fog jönni, de a Vagilact-ra a megbolygatott, részbe gyógyszeresen kiirtott hüvelyi tejsav baktériumok visszatelepítése miatt nagy szükség lenn, így vérzésig indítsa el és használja ezeket. A méhszáj hámosítására is hosszú távon ez a legjobb megoldás. Ha rend van, hetente 1 x hónapokig.