• Dr. Szalóczy Péter

    Nőgyógyász Szeretnék kérdezni tőle

    2053

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    Nőgyógyász

    Bemutatkozás:

    Szeretnék kérdezni tőle
   • Hirdetések
   • Dr. Szalóczy Péter legutóbbi válaszai
    Kedves Kérdező! El kéne verni a fenekét, mert ha valaki ennyire fél az esetleges teherbeeséstől, az figyeljen oda az ettől megóvó fogamzásgátlóra és ne legyen visszaesően hanyag szedő! Most a leírtak alapján biztosan nem terhes a februári botlástól, de ha ennyire nehéz a tabletta betartása, vagy helyeztessen fel egy Nuva Ring hüvelygyűrűt, melyet csak háromhetenként kell levenni és egy hét múlva újra cserélni, vagy írasson fel egy Sesonique tablettát, melyet három havonta kell csak egy hétre vele csomagolt néhány napos másik tabletta folyamatos szedésével használni. Szórakozott szedőkkel szemben a szakma ennyi mindent segíthet.
    Kedves Daniella! Ma péntek van,és ha lehet még ma mutassa meg magát nőgyógyásznak, vagy urológusnak. Nem mintha nagy baj lenne a késlekedés, de ne legyen a hétvégéje bizonytalanságban. Ez egy nagyon bonyolult fejlődésű, és magzati korban összeilleszkedésű testtáj, több kisebb nagyobb hibával. Ha kell, korrigálhatók. Lehet, hogy sak felszíni kezelést igénylő hámhiba. menjen orvoshoz!
    Kedves Valéria! Az említett kórokozó meglehetősen ártalmatlan,gyakori jelenlévője a hüvelyváladéknak. Bárkinek bármilyen módon lehet fertőzése, a törölközős út nem valószínű. Ha nem okozott tünetet eddig, helyezzen fel naponta egy hüvelyi protexint elfogyásig, több féle kapható recept nélkül. Hosszú távon később heti egy mindenkinek jót tesz, maximálja tejsav baktériumaival a hüvely védekező képességét. Ha volt eddig tünete, égés, csípő érzet, viszketés, bővebb folyás, írasson fel Klion D 100 kúpot, egyenként azt helyezze fel, de utána legyen protexin is.
    Kedves Kérdező! Nem tudnék okot találni az Ön életkorában a Rigevidon két hónapos szedésének, mely egy régebbi, nem korszerűen kis dózisú fogamzásgátló szer. Menopauza elő tüneteknek nem (!) gyógyszere. Több szervre lehet nem kívánatos hatása, nem elsősorban rák keletkezés vonalán, főleg, ha esetleg ön dohányzik is.
    Kedves Viktória! Rendetlen vérzése miatt végzett küret műtéte szövettana megnyugtató, csak a nyakcsatornából származó hámsejt fajták vannak felemlítve benne rosszindulatú irányba degenerálódás nélkül. De a régi alhasi és derékfájásos panaszok nem függenek ezzel össze. Tisztázni kéne a gerincoszlopa állapotát. Továbbra is fontos marad az évi citológiai szűrés és ha lehet, hüvely felőli ultrahangos szűrés is a méh nyálkahártya vastagsága ellenőrzésére.
    Kedves Kérdező! Gombás hüvelyfertőzése volt, melynél a kicsorgó váladék gyakran felmarja a bejárat hámját, ami roppant kellemetlen. Természetesen a gyógyszerekre is érzékeny, melyek ott elkenődnek. Helyezzen fel még két kúpot, kenje Canestennel, el fog múlni a panasz. De a legfontosabb, hogy a gyógyszerektől tönkretett védő tejsav baktériumok miatt a hüvely természetes védekező képessége megszűnt, és könnyen újra fertőződhet bármivel. Ezért vegyen recept nélkül a sok fajtából egy hüvelyi protexint, kérje a patikus véleményét. Olvassa el a használati utasítást, és folytatólag a Klion után azonnal másnap, helyezzen fel belőlük esténként egyet 3-4 napig. A többit hosszú távon hetente egyszer, ha lehet hónapokig. Ezzel hüvelye a legtökéletesebb természetes védelemben lesz.
    Kedves Kérdező! Ilyenkor lenne jó látni a helyzetet, megmérni a hüvelyi Ph-t, ( savasság fokmérője) és az összkép, esetleg extra tenyésztés után nyilatkozni. De egy biztos: a normális, maximális önvédekező képességű hüvely belvilága, úgynevezett mikroőkoszisztémája fenntartója, a milliárd szükséges tejsav baktérium, mint gyenge ellenálló képességű baktérium, rég kipusztult a tartós, különböző, kórokozó ellenes macarák során. Így a szag ismét elszaporodó kórokozó baktérium.Teremtsen lehetőséget az optimalizáláshoz. Írasson el akár alapellátású orvosával patikus által készített, úgynevezett CNS kombinált 10 kúpot, nem vérző korszakban egyenként esténként helyezzen fel egyet minél magasabbra hüvelyébe. Ez után biztos nincs semmilyen kórokozó ott. De a lényeg most jön: bármely hüvelyi recept nélkül kapható protexinből 4-5 napon át helyezzen folytatólag rögtön egyet hüvelyébe, majd évekig hetente egyet.Van kapszulás, kúpos. géles. Mindegy. Így a védő tejsav baktériumok a normál, szagtalan egészséges hüvelyi állapotot tartják fenn maximális önvédekezéssel. Bármely okbók szedendő antibiotikus kúra idején emelje a protexint átmenetileg napontára.
    Kedves Kérdező! Jól csinálta, és most nyugodtan ismételje meg a késleltetést néhány nappal.Csodálkozom a vérzések alatti panaszán, mert a tablettaszedés egyik legnagyobb előnye a zavartalan, görcsmentes és nem túl erős vérzés.Azért a késleltetést, (vagy rövidítést ) néhány nappal, csak fontosokból vezesse be később. A gyógyszerrel mesterséges ciklusát így maga irányítja szűk hatáson belül.
    Kedves Kérdező! megnyugtathatom, hogy bonyolultnak tűnő szövettani leírása csak egy enyhe átmeneti hormonzavar képe a méh nyálkahártyában. A ciklus spontán rendeződése várható. Mindez az Ön korában gyakori pontatlanság, lehet, hogy majd később ismétlődhet.
    Kedves Kérdező! Lehet, hogy el fog maradni majd a vérzése, ez a magas hám az ingatag tüszőhormon termelődés miatt van, mely le fog lökődni a Norcolut szedés után. Hogy ne túl erősen bonyolódjon, erre szól az Exacil, de ezt és a Rutascorbint nem feltétlenül kell bevenni. Hogy a jövőben jön-e még vérzés, vagy nem, kiderül idővel, de lehet, hogy pontatlan, késedelmes lesz.Ha valódi menopauza állapotába jutott, vérvétellel megállapítható, hogy a tüszőérlelő serkentő hormon szintje magas-e. Ha igen, további vérzés nem nagyon várható.
    Ke4dves Kérdező! Az antibiotikum nem szokott általában belezavarni a tablettaszedésbe, inkább félő, hogy gombás fertőzést provokál a hüvelyében, ha nem használ hüvelyi protexinek közöl egyet. De egy hüvelyi ultrahangos vizsgálat jó lenne a nyálkahártya megfelelő vastagságának felmérésére a tabletta hormontartalmú ideje alatt. Ha a következő ciklusban rendeződik a vérzés, maradjon a jelen gyógyszer mellett, de ha botladozik, érdemes átváltani másikra.
    Kedves Kérdező! Mindenképpen meg kell állapítani, hogy milyen kórokozó van hüvelyében. Vélhetően gomba, de ez bizonyítható szemre, Ph mérésre és tenyésztéssel is. Mindenképpen addig is ha volt már anyagvétel, gombaellenes 3 hüvelykapaszulát kéne felíratni és szájon át mindkettőjüknek szintén egy másik 150 milligrammos gomba ellenes kapszulát kéne beszedni. Utána hosszú távon helyrehozni kéne a gyógyszerektől elpusztított hüvelyi védő tejsav baktériumokat bármelyik recept nélkül kapható hüvelyi protexinnel.
    Kedves Kérdező! A lelet lelet és a néhány nap késedelem mellett ez lehet egy korai terhes lelet. De ha első reggeli vizeletből tesztet csinált volna, sz ugyanaz mint a HCG majdani vizsgálat. Pontos választ már most adott volna. Ha terhes, remélem nem kétségbeejtő hír lenne. Ha nem terhes, előbb-utóbb meg fog jönni. Ez esetben egy hüvelyi ultrahangos vizsgálat ajánlott.
    Kedves Kérdező! A diabéteszesek bőr és nyálkahártya felszíne fokozottan fogékony fertőzésekre. megelőzésként ajánlanám a hüvelybe helyezendő bármely hüvelyi protexint, recept nélkül kapható, olvassa el a használati utasítást, de három egy mást követő esti felhelyezés után térjen át heti egyre hosszú távon. Kívülre vegyen ugyancsak recept nélkül kapható egy tubus Canesten és egy Ovestin krémet, nyomjon újbegyére 1-1 centis párhuzamos csíkot és ezt kenje el naponta egyszer az ajkakon és a bejáraton szintén hosszú távon.
    Kedves Kérdező! Még nem késett el a vérzése, bármikor megjöhet. Nincs értelme vérvételből most hormonszinteket megállapítani. Az alhasi fájdalmak mat egy hasfalon át végzett kismedencei ultrahangos vizsgálat viszont megnyugtató lenne, hogy anatómiailag minden rendben van. Kérjen egy beutalót alaporvosától.