• Dr. Szalóczy Péter

    Nőgyógyász

    2070

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    Nőgyógyász

    Bemutatkozás:

   • Hirdetések
   • Dr. Szalóczy Péter legutóbbi válaszai
    Tisztelet Adrienn. Igen, vannak korszerű, három hónapos folyamatossággal is szedhető gyógyszerek, írassa fel nőgyógyásznál, de a "belátható időn belüli" szülés hátráltatást gondolja meg jól, jó volna az átlagos, optimális biológiai korban szülni, melyből lassan kifelé halad.
    Kedves Kérdező! Leírt tünetei furcsán a szokásossal szemben alakultak.Tabletta korszak után késni szokott az első vérzés, nem korábban jönni és másodszorra késni. Ugyanakkor könnyebb az első 2-3 hónapban a teherbeesés, mint egyébként. Viszont a teszt becsaphatatlan.Összes egyéb tünethalmaza miatt mindenképpen kéne egy hüvelyi ultrahangos vizsgálat, ami tisztázná a helyzetet. Legyen terhes mielőbb! Irány: a nőgyógyászati rendelő!
    Kedves Kérdező!A méhszáján található kétféle képlet P2 mellett egyértelműen jóindulatú szöveti elváltozás. A valódi condyloma HPV (humán papiloma vírus) eredetű, de önnél azokból valamelyik jóindulatú csoportból. Felfogás kérdése, hogy két irányú útból melyiket ajánlja orvosa: jelenleg semmi tennivaló, de fél évente kolposzkópos és cytológiai ellenőrzés. Másik út: HPV tipizálás egy kenetből, és a méhszáj akár ambuláns rendbetétele polypostól lézerrel.
    Kedves Kérdező! Legjobb az lenne, ha egy komplett ciklusra szüneteltetné a gyógyszert, majd az első spontán vérzése első napjától újra indítaná a Gestomix tablettát vagy bármely korszerű kis dózisú hasonlót. A szünetben fokozottan fogamzóképes lehet, használjak condomot vagy helyi hüvelyi fogamzásgátlót. (Patentex, Pharmatex)
    Kedves Kérdező! Biztosan gombás fertőzése van a hüvelyben, ami nem feltétlen függ össze aktív szexualitással. Írasson fel bármely orvossal ha lehet Diflucan Vagy Mycosist 150 milligrammos kapszulát szájon át bevenni, egyetlen szemet, használjon lent Canesten Combi recept nélkül kapható krémet és hüvelykapszulát, előbbit kívülre és amennyire lehet a hüvelybe is feljuttatva, a hüvelykapszulát három egymást követő este próbálja minél magasabbra hüvelyébe juttatni ha szűkek is még a viszonyok. Ha nagyon kell, keressen fel egy nőgyógyászati rendelőt.
    Kedves Kérdező! A vérzés hátterében zajló érzékeny hormon változások nem óraművek. Nem minden ciklusban van például ovuláció és sárgatest hatás. Csak akkor van utánajárni való, ha a rendetlenség több ciklusban jelentkezik. Meglátja, önmagát fogja korrigálni a rendszer. Nem lehet PCO, de a petefészket félévente érdemes lesz ultrahanggal ellenőrizni.
    Kedves Kérdező! Nem az étrend a szárazságérzet összefüggője. Csak annyit tegyen, hogy a ma már sokféle hüvelyi protexin valamelyikét, például a Lactofeel nevűt vegye meg recept nélkül bármely patikába esténkét egyet három napig helyezzen fel magasra hüvelyébe, a többit hetente egyszer, lehetőleg hosszú távon.Olvassa el a használati utasítást. A hüvely kémiája, mikrobiológiája és ellenálló képessége így lesz tökéletes. Ha kezdetben az együttlét még szárazságérzet miatt kellemetlen lenne, előtte egy tubusnyi Dermolin gélből egy babnyi elkenve a bejáraton panaszát tökéletesen megoldja.
    Kedves Kérdező! A már meglévő cisztát lényegében nem fogja megváltoztatni a tabletta. Lassan növekedhet, esetleg lassan vissza sorvadhat, esetleg megreped, remélhetőleg észrevétlenül. De ha növekedne, ne féljen a korszerű, 1-2 napra bent fekvést jelentő laparoszkópiás műtéttől. Nem csökkenti a több százezer tüszőmaradék miatt a teherbeesés esélyét. De ne kezdjen ekkora cisztával a kihordásba.
    Kedves Kérdező! Mindenképpen mielőbb mutassa meg helybeli orvosnak, sokféle ok lehet, de felelőtlenség lenne messziről látatlanul diagnosztizálni vagy terápiás tanácsot adni. A dolog kellemetlensége miatt ne várjon ezzel. Ne legyen még csúnyább, vagy nehezebben helyrehozható.
    Kedves Kérdező! A tesztet becsapni nem lehet, kár volt ennyit erre költeni! Nem írja, hogy a kimaradásra milyen gyógyszert szedett, hogy meg jött. Hét milliméteres nyálkahártyával nem lehet terhes. Kérem, valamelyik vérzése első napjától most már szedjen egy korszerű hormonális fogamzásgátlót, mely hosszú távon kulturáltan megoldja a problémát. Ma már tudjuk, hogy egyéb előnyei is vannak régebbi rossz hírével szemben, Száz százalékos biztonságos, abba hagyása után könnyebb e teherbeesés, mellesleg rendezi a pontatlan vérzését is. Bármikor abbahagyható.Higgye el, apró vérzés pontatlanséga van és nem terhes!
    Kedves Kérdező! Hagyja a fenébe a tabletta mellé az óvszeres védekezést! Olyen ez, mintha a golyóálló mellény fölé még egy páncélöltözetet is felvenne a vadászathoz! A vérzés után az első naptól 3 napig használja csak a Lactofeel gélt, majd ha rend van, ezt hetente 1-2-szer hónapokig. Ezzel a hüvely természetes tejsavas és tejsav baktériumos védekező képességét és a hüvelyhám ellenálló képességének maximumát segíti elő. A Klion D-100, vagy bármely antibiotikum, antimikotikum kinyírja a kívánatos tejsav baktérium társaságot azonnal és a hüvely védelem nélkül marad, bármivel sorozatban fertőződhet. A kulcs mindig a Lactofeel, vagy bármely, ma már sokféle hüvelyi probiotikum tartós, heti 1-2 x használata. A sikiositó gélt nem baj, ha egyenlőre használja, kíméli a hüvely és bejárata hámját.
    Kedves Kérdező! Itt konkrétan kezdődő rosszindulatú tumorról van szó, mielőbb műtéti lépni való van, majd a műtéti szövettan igazolja a sürgősséget.
    Kedves Kérdező! Bármely azonos össazetéte3lű fogamzásgátlóra érvényes, így a Yadinra is, hogy a 21 +7 ritmust alkalmilag megváltoztathatja, a vérzés időpont akár 10-12 napos eltolásával, azaz 4-5 szemmel kevesebbet. vagy többet beszedve egy ciklusban. Nem követ el hibát, de ne éljen gyakran vissza ezzel. A 7 nap szünet bárhova tolható így a vérzéssel, de ne szedjen 2 havi tablettát folyamatosan. A megbontott 21-es adagot tegye félre tartaléknak akár 1-2 évre is.
    Kedves Kérdező! A hüvelyi fertőzéseket vagy gomba, vagy baktérium okozza általában. Bár a tünetek között van némi különbség, de a kezelés teljesen mást igényel.A gombás fertőzés inkább ég, nincs lényegi váladék, azaz folyás, duzzadt és pirosan gyulladt lehet a bejárat és a hüvelyhám. Ezek általában kellemetlenebb tünetek, mint a baktériumos fertőzés, mely inkább viszket, bő, esetleg szagos váladékkal jár. Itt a hüvely savassága, (Ph-ja) nem megfelelő, lúgosabb. Ami gyógyszeresen a gombára hat, az nem megfelelő a baktériumra, ami a baktériumra hat, segíti a gomba elszaporodását. Ezért tisztázni érdemes a kórokozót és célzottan gyógyszerelni. A Gynophylus, vagy az Idelyn, de bármely úgynevezett hüvelyi protexin perdöntően jó a kórokozó mentesített kikezelt hüvelyre, a gyógyszer utolsó napjától néhány napig naponta, majd megelőzés céljából heti egyszer hónapokig.Sajnos, az igazán hatásos baktérium elleni szerek, vagy a gomba ellen szájon át szedhető hatásos egy szem kapszulája receptkötelesek.Próbálja meg most ezek nélkül néhány napig a protexint, hátha a hüvelysavasság helyreállításával egy gyenge, újraérkezett kórokozó ellen jó lesz. Megjegyzem, a klórozott uszoda víz vagy az öntisztuló Balaton nem okoz fertőzést, jön az anélkül is.
    Kedves Kérdező! Az endometriózis komoly és kellemetlen tüneteket okozó betegség. Leírása szerint valóban nem zárhat ki tünetei alapján. A petevezeték gyulladást nem tartom valószínűnek, kár volt az antibiotikumot rásütni. Ezzel esetleg a hüvelyi gombásodást is elősegítjük, remélem ilyen panasza nem volt. Az endometriózis tisztázása nem egyszerű diagnózis, kérem. hogy komoly intézményhez forduljon. Ma már néhány éve korszerű és hatásos gyógyszerekkel tünet mentesíthető betegség.