• Dr. Szalóczy Péter

        Nőgyógyász

        1978

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Nőgyógyász

        Bemutatkozás:

      • Hirdetések
      • Dr. Szalóczy Péter legutóbbi válaszai
        Kedves Kérdező! A barna folyás független a Gynoflor jótékony hüvelyi hatásától. Használhatja, de a barna folyás menopauza elején mindenképpen tisztázandó hüvelyhám vastagság vizsgálatot kíván ünnepek után egy hüvelyi ultrahanggal.
        Kedves Kérdező! A cukorbetegségnek lehet szerepe az ismétlődésekben, mert rosszabb a szövetek védekező képessége. Mindenképpen szükséges hetente egy szájon át bevett 150 milligrammos kapszula, sokféle van (Diflucan, Mycosist,stb), magának egy hónapon át összesen négyet, partnerének csak kettőt 2 hét alatt.Kívül lehet intim mosakodót használni, ha akut korszak van, bármely gombaellenes krémmel este bekenni, de nagyon fontos,hogy hosszú távon legalább hetente kétszer helyezzen fel hüvely probiotikumot, sokféle van, a Vitagyn C is jó.Az elvakart részt kenje krémmel, lassan behámosodik. Érdemes lenne tenyésztéssel kizárni, hogy nincs-e bakteriális mellékfertőzése esetleg?
        Kedves Kérdező Jódos szert sohasem használjon a hüvelybe, mert kiirtja a védő tejsav baktériumokat is. Amennyire a képen látható csúnya felszínes gyulladás megítélhető, lehet a mélyben lévő nagy mirigy (Barthollin-mirigy) gyulladása, de lehet a felszínről kiindult herpesz vírus gyulladása is. Mielőbb menjen nőgyógyászhoz, sürgősséggel beutaló nélkül bármikor fogadják.
        Kedves Kérdező! Igen, majd újra végezzenek ultrahangos vizsgálatot, de nyugodtan várjon vele még két hónapot, hogy egy fél év elteljen. Havonta csak egyszer tapintsa meg ellenőrizni.
        Kedves Kérdező! Valószínű, hogy az említett Barthollin mirigye cisztája alakult ki, mely ha nem fáj, nem gennyesedett, gyulladt még be. Ez utóbbi esetben még nagyobb, vörös és nagyon fájdalmas lenne, ülni sem tudna tőle. Mindenképpen ebben a fázisban lássa nőgyógyász, esetleg lepungálható egyszerűen
        Kedves Kérdező! Biztosan nem terhes, de ettől még nincs tisztázva a háttérben a hormon hiba. Pontos tisztázás csak vérvétellel végzett hormontükör vizsgálattal lehetséges, mely tisztázza annak az 5-6 hormonnak a vérvétel idejében illendő szintjét, mely a ciklus folyamán napról napra változik. Mindenképpen érdemes megcsináltatni és az esetleges PCOS tisztázása miatt a cukoranyagcserét is megnézni.
        Kedves Kérdező! Ha vérezgetései nagyjából a középidőben lennének,egyszerű volna a magyarázat. Ugyanis ovuláció után megszűnik a tüszőhormon termelés, de még nem indult meg a sárgatesthormon képzés, így átmenetileg a magasra nőtt hormonéhes hám nem kapva elég tápot, szigetszerűen itt-ott lelökődgethet kevés vérzéssel. Ez másoknál is előfordul.De pontos magyarázatot csak akkor kaphat, ha egy ciklusban kétszer vérvétellel hormonszint vizsgálatot végeznének, egyszer a 12-13. napon, majd a 25-26. nap táján. A két eredmény egybevetése tökéletesen megválaszolja, hogy van- apró,hormonális háttérhiba, amit nem feltétlen kell korrigálni.
        Kedves Kérdező! A nők 1-2 napig termékenyíthető petesejtje ovul-ció után a hasüregen át a kürtök széles szájadékán át a csillószőrös bélelő hám méh felé irányuló sodrásában kb 1-2 napig tartózkodik.A néhány órán át mozgóképes spermiumok itt kell hogy találkozzanak az érett petesejttel, hogy megtermékenyülhessen. Tehát a középidőben, 13-14 nap, 1-2 naponta minden képpen együtt kell lenni ehhez. ezért előtte 3-4 napig érdemes pihentetni a partnert, hogy kellő minőségű, nagy létszámú spermium induljon. Ha spontán fél év alatt ilyen célzatos együttlétek nem hoznak eredményt, érdemes nőorvosával konzultálni, hogy ciklusonként 5 napig Clostilbegyt nevű tablettát szedj3n, ami garantálja az ovulációt, esetleg nem csak egyet.
        Kedves Kérdező! Bár éveinek száma nem derült ki leveléből,és az sem, hogy miért szedte a fogamzásgátlót,ha nem volt korábban viszonya. A régebb óta szedett tabletta, vagy a petting nem lehet panaszai oka.Ne változtasson a szedés ritmusán, pontos folytatással rendeződni fog. De ha panaszai fennmaradnak, érdemes lenne egy belgyógyásszal konzultálni.
        Kedves Liza! Lényegi hiba nem történt az indítással, védve van, maradjon eredeti ritmusban.A jövőben egy tabletta szériához bármikor elvehet vagy hozzáadhat 3-4 tablettát, ha pl.program miatt nem jönne jól az időben várt vérzés. Így a menstruáció, ha nagyon szükséges, 7-8 nappal csúsztatható.A jelen szériát is szedje csak csütörtökig és egy hétre már csütörtökön indíthat
        Kedves Kérdező! Ha az állapot nem csíp, ég, vagy viszket egyenlőre hüvelyében tökéletes állapotot és rendet úgy hozhat létra,hogy vegyen egy recept nélkül kapható hüvelyi protexint. Sokféle van. olvassa l a használati utasítást, de úgy alkalmazza, hogy 3-4 napon át egyet helyezzen magasan este a hüvelyébe, majd hetente egyet hosszú távon.A milliárd így feljuttatott védő tejsav baktérium heti megerősítéssel élettanilag tökéletes, elronthatatlan hüvelyi kémiai és mikrobiológiai állapotot jelent.
        Kedves Tünde! A TSH-nak ilyen szinten nincs befolyása a teherbeeséshez,nosza rajta, mielőbbi babázást!Minden eredménye jó ehhez.
        Kedves Kérdező! Valamennyi hormonális fogamzásgátlónak bizonyos hormonális alkatokban lehet libidó csökkentő hatása. Leginkább a helyileg biztonsággal ható hüvelyi szereket ajánlanám, mint a Pharmatex, vagy a Patentex. Többféle alakban,(kúp, kapszula,gél) kaphatók, egyformán jók. Magasra felhelyezés után 5 perc elteltével biztonságosan bénítják a spermium mozgását 8 órán át. Akárhányszor ismételhető, nem szívódik fel, nincs mellékhatása Próbálja ki.
        Kedves Lilla! Nwm az Olasz út okozta a tünetet. Egészen biztosan egy gyenge kőrokozó általi fertőzöttsége van hüvelyében, amit a többféle, kórokozó elleni legjobb gyógyszer kiválasztására mindenképpen érdemes lenne szakembernek megmutatni. A kórokozók, jelenleg valószínűleg baktérium, a partnerrel mindig közösek, majd őt is be kell vonni a gyógyszerelésbe. Nem nagy dolog, de ne késlekedjen.
        Kedves Kérdez! A méh nyálkahártya a termelt hormonok mennyisége szerint növekszik vastagabbra, vagy vékonyabbra, ezek szerint erősebb, vagy gyengébb a lezajló vérzés. Az elképzelés jó, mert a fogamzásgátló naponta kevesebb hormont visz a szervezetébe, mint amennyit a petefészek termelt volna. Így a vérzései várhatóan pontosak, rövidebbek és gyengébbek lesznek. Ha régóta vérzet erősen, érdemes vérvétellel megnézni szervezete vastartalmát, gyakori ezek miatt a komolyabb vashiányos vérszegénység.