• Dr. Szalóczy Péter

        Nőgyógyász Szeretnék kérdezni tőle

        2080

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Nőgyógyász

        Bemutatkozás:

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Szalóczy Péter legutóbbi válaszai
        Kedves Kérdező! Lehet, hogy van valamilyen enyhe bakteriális fertőzése hüvelyében, mely mechanikus dörzsölődésre érzékenyíti a hüvelyhámot felületes lobbal, vérbőséggel. Védekezésül első próbálkozás legyen, hogy 4-5 este helyezzen fel hüvelyébe magasra 1-1 úgynevezett hüvelyi protexint, szabadon kapható, sokféle van A maradékot mád csak hetente 1x.Ajánlott ezt majd hónapokig folytatni. Átmenetileg minden együttlét előtt kenjen el a hüvelybejáratban síkosító hatású gélt, Dermolin néven, babnyi elég a tubusból kinyomva. Recept nélkül kapja.
        Kedves Kérdező! A méhszáj műtétnek, mely egy külső felszínen zajló felszínes beavatkozás, nem lehet köze alhahsi és hasfali erős fájdalmaknak, főleg puffadással járóknak. Kérem, mielőbb jelentkezzen belgyógyásznál vagy sebésznél hasi ultrahang sürgősségi vizsgálatra, mely mindenre választ fog adni.
        Kedves Kérdező! A p3-nak nincs közuvetl4n köze a kellemetlen panaszaihoz, nincs is jelenleg tennivaló vele, sok minden okozhatja. De főleg, ha nem a KLION D 100 hüvelykúpot használta amelyben végre gomba ellenes komponenes is van,és ha nem használta befejezésül úgy nevezett hüvelyi protexinek valamelyikét, nem jár el helyesen. A hüvely biztonságos, saját védő rendszerének, mint bizonyára hallott róla, a benne tanyázó milliárd tejsav baktérium a kulcsa. Ők a hüvelyhám glikogénjéből tejsavat gyártanak saját anyagcseréjükhöz, ami a hüvely kémiai optimumaként PH 3-4 körüli értéket teremtenek, ez kifejezetten savas környezet, melyet sem gomba, sem baktérium nem visel el. De a törékeny tejsav baktérium flóra elsőnek kipusztul bármely kórokozót feltételező antibiotikum kúrában vesz részt, akár torokgyulladás elleni esetben.A mindig jelen lévő gombákra nem hatva az antibiotikum, a tejsav védősereg pusztulásával azonnal elfoglalja a hüvelyt az ön panaszaival. A hüvelyi protexinek, ma már sokféle gyártmány, recept nélkül kaphatók, kúp, gél vagy kapszula formájában. Teendők:Tegyen fel biztonságos eredmény kedvéért a recept nélkül is kapható Canesten Combi gyógyszerből háromszor esténként 1-1 kúpot, ha van együttlét, előtte nyomjon fel egy mogyorónyi krémet a partneri esetleges érintettség miatt,így kenődik be legegyszerűbben. Az után 4-5 este helyezzen fel bármely hüvelyi protexinből egyet, majd ha tartós védettséget szeretne, még hónapokig-évekig hetente egyet! Megéri.Visszatér és kialakul a legbiztosabb biológiai és kémiai védettsége e milliárd, rendszeres táptalajjal szaporított és védett tejsav baktériumoknak, még ha antibiotikum szedésére is kényszerülne egyéb okból. A P3 lehet gyulladásos eredetű, önmagában nincs jelentősége, csak ha néhány hónap múlva kötelezően megismételve még mindig ez az eredmény keletkezne.
        Kedves Kérdező! Aranyosan túlképezte magát és ez nem mindig jó. Másfél milliméter az átlagostól az eltérés, ez mosolyogtató! Megszenvedték a terhességet, ne szorongjanak, örüljenek neki. A szakma mindent meg fog tenni a sikeres befejezésért.Ennyi gépi tévesztés is adódik.Jó babázást!
        Kedves Kérdező! Kár, hogy nagyjából a képlet méretét nem közölte valamihez hasonlítva(borsszem, borsónyi,stb.)Sok egyszerű dolog lehet, csak annyit mondhatok megnyugtatásul, hogy mindenképpen felszínes és bagatell dolog. Valószínűleg a többől egy elzáródott mirigy. Semmi köze a rosszindulathoz vagy rákszűréshez. Leget, hogy a bőrgyógyász átküldi urológushoz, vagy nőgyógyászoz az elhelyezkedés miatt. Nyugi!
        Kedves Kérdező! Három észrevétel: Igaza van, nincs peteérés, a görcsöcskék sok minden mástól lehetnek, elsősorban attól, hogy a Yadin nem volt már hormon igényeinek megfelelő. Nem toldozgatni kell a Duphastonnal, hanem a számos tabletta fajtából másik, megfelelőbbet választani. Reméljük a váltás Lindynettre beválik.Végül: olyan jó lenne, ha végre szülne egy gyereket!
        Kedves Kérdező!A cisztának, ha biztosan dermoid, nincs köze a rendetlenkedő vérezgetéshez. Ezt egy hüvelyi ultrahangos vizsgálat tisztázná, hogy milyen a méhet bélelő nyálkahártya képe, vastagsága. Valószínűleg gyógyszeresen röviden rendezhető.De a dermoid ciszta bár a jelen méretét nem közölte,előbb-utóbb eltávolítandó.A tumor marker a pillanatnyi állapotot jelzi megnyugtatóan, de félévente-évente ismételendő a műtétig.Ne nyugtalankodjon, jelenleg nincs nagyobb baj.
        Köszönöm a szokatlan tolmácsolást, a kérdés lerendezve.
        Kedves Kérdező! A véreskés eredet inkább méhből valószínűsíti az eredetet. Hátterében lehet bármely egyszerű pontatlankodó hormonirányítás vagy termelés folyamat. Egy egyszerű nőgyógyászat vizsgálat a tükrös feltárással pontosítaná a méhszáj esetleges hibáját, a váladék eredetét, egyidejűleg a hüvelyi ultrahangos vizsgálat pillanatok alatt tisztázná a méhen belüli nyálkahártya vastagságot és a hormonális helyzetet. Minden más vizsgálat nélküli vélemény vagy gyógyszeres próbálgatás helytelen és célszerűtlen lenne. Nem jelezte, hogy használ-é esetleg hormonális fogamzásgátlást.
        Kedves Kérdező! Ma már zömmel nem használjuk a klasszikus Papanicolau görög szövettanász 1929-ben megalkotott P 1-5-ig osztályozását.CIN vagy HSIL rövidítésekkel (nem részletezném)sokkal több információt közlünk a szakembernek. A metaplázia régebbi hám fosztott terület újrahámosodása, ezt tükrözi a regeneráció szó is. Ez egy jó eredmény, tekintse P 2-nek és évi ismétlést igényel. (Az Ön életkorában a mammográfia is!)
        Tisztelet Adrienn. Igen, vannak korszerű, három hónapos folyamatossággal is szedhető gyógyszerek, írassa fel nőgyógyásznál, de a "belátható időn belüli" szülés hátráltatást gondolja meg jól, jó volna az átlagos, optimális biológiai korban szülni, melyből lassan kifelé halad.
        Kedves Kérdező! Leírt tünetei furcsán a szokásossal szemben alakultak.Tabletta korszak után késni szokott az első vérzés, nem korábban jönni és másodszorra késni. Ugyanakkor könnyebb az első 2-3 hónapban a teherbeesés, mint egyébként. Viszont a teszt becsaphatatlan.Összes egyéb tünethalmaza miatt mindenképpen kéne egy hüvelyi ultrahangos vizsgálat, ami tisztázná a helyzetet. Legyen terhes mielőbb! Irány: a nőgyógyászati rendelő!
        Kedves Kérdező!A méhszáján található kétféle képlet P2 mellett egyértelműen jóindulatú szöveti elváltozás. A valódi condyloma HPV (humán papiloma vírus) eredetű, de önnél azokból valamelyik jóindulatú csoportból. Felfogás kérdése, hogy két irányú útból melyiket ajánlja orvosa: jelenleg semmi tennivaló, de fél évente kolposzkópos és cytológiai ellenőrzés. Másik út: HPV tipizálás egy kenetből, és a méhszáj akár ambuláns rendbetétele polypostól lézerrel.
        Kedves Kérdező! Legjobb az lenne, ha egy komplett ciklusra szüneteltetné a gyógyszert, majd az első spontán vérzése első napjától újra indítaná a Gestomix tablettát vagy bármely korszerű kis dózisú hasonlót. A szünetben fokozottan fogamzóképes lehet, használjak condomot vagy helyi hüvelyi fogamzásgátlót. (Patentex, Pharmatex)
        Kedves Kérdező! Biztosan gombás fertőzése van a hüvelyben, ami nem feltétlen függ össze aktív szexualitással. Írasson fel bármely orvossal ha lehet Diflucan Vagy Mycosist 150 milligrammos kapszulát szájon át bevenni, egyetlen szemet, használjon lent Canesten Combi recept nélkül kapható krémet és hüvelykapszulát, előbbit kívülre és amennyire lehet a hüvelybe is feljuttatva, a hüvelykapszulát három egymást követő este próbálja minél magasabbra hüvelyébe juttatni ha szűkek is még a viszonyok. Ha nagyon kell, keressen fel egy nőgyógyászati rendelőt.