• Dr. Kerekes Éva

    neurológus, gyermekneurológus Szeretnék kérdezni tőle

    1368

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    neurológus, gyermekneurológus

    Bemutatkozás:


    Elérhetőség:    Kisvárda, Szent László út 62    Rendelési idő: szerda 16-18 óra    Előjegyzés: 45/506040    Szakképzettség:
    • 1995-ben neurológiából, 2006-ban gyermekneurológiából szereztem szakvizsgát.


    • 2002-től epilepsziában jártas szakemberként akkreditált a Magyar Epilepsziaellenes Liga.    Érdeklődési terület: Epilepszia.    Praxisomban kiemelt hangsúlyt fektetek a diagnosztika és a kezelés mellett a prevencióra, az egészségmegörzésre.    A 2 éven aluli kisbabák első fejlődésneurológiai vizsgálatát magánrendelésemen ingyenesen végzem, hogy minden térségünkben született gyermek minnél jobb esélyekkel induljon az életben.    Gyümölcsöző munkakapcsolatot alakítottam ki a nőgyógyászokkal, védőnőkkel, gyógypedagogusokkal , tanárokkal, hogy segítsem kis pácienseim tanulását.    Több országos konferencián tartottam előadásokat, társzerzőként publikáltam. Az epilepszia témakörében számos ismeretterjesztő előadást tartottam. Nyelvismeret: Orosz felsőfokú és angol középfokú nyelvtudásom van.

    Szeretnék kérdezni tőle
   • Hirdetések
   • Dr. Kerekes Éva legutóbbi válaszai
    Tisztelt Érdeklődő! A neurológus ugyanúgy nem tudott konkrét választ adni arra, miért véleményezte a radiológus lassúltabbank a vénás keringését az egyik vénás sinusban a magasabb jeladás alapján, ahogy én sem. De azt egyértelműen kizárták, hogy trombózisa lenne, és stroke-ra jellemző eltérést sem írtak le. Ha nem szeretne stroke-t kapni, azt elkerülheti, karrágcslálás helyett erre jól ismert , bizonyítékon alapuló megelőzési módszereink vannak, ezek egyuttal a szívinfarktustól is megvédik. Ezek pedig a következőek: - vérnyomásértékek 140//80 alatt tartása - cukorbetegség megelőzőse/kezelése - dohányzási tilalom - napi 600-800 g zöldség-és gyümölcs fogyasztása , heti 2 alkalommal hal fogyasztása - heti 5-7 alkalommal 30 perc séta vagy sport . A szédülésének okát beszélje meg a kezelőorvosával, de én szédülős 27 éves nőnek, akinek a családjában stroke előfordult , nem javaslom a fogamzásgátló alkalmazását. Ha ezeket betartja, nem fog stroke-t és szívinfarktust kapni még 30 évig. A szédülésre biztos találnak megoldást, hogy elmúljon vagy ne zavarja normális életvitelében. Gyógyulást kívánok!
    Tisztelt érdeklődő! Nem túl rövidre sikerül összefoglaloja alapján elmodhato, hogy a problémái összetettek. Az agyalapi mirigy MR felvételeket meg kell mutatni idegsebésznek, és az összes a hormoneredményét is vigye be az idegsebésznek!!! Az idegsebészeti vizsgálatra nem kellene heteket várni, úgy tudom, az ország idegsebészetei fogadoképesek, a debreceni Ideggsebészeti Klinikán minden munkanapon délelőtt minden beteget megvizsgálnak, aki MR filmet visz magával!!! Ha az idegsebész más endkrinolologhoz irányitja, azt fogadja meg. És ha elfogad egy tanácsot a saját érdekében: mindenhol igyekezzen röviden és tömören beszélni, a szenvedéseiről keveset, a panaszait 2-3 mondatben fogalaja össze, válassza ki a legfontosabbakat, mert külömben az orvos elveszti a fonalat, a türelmét és az empátiáját, aminek Ön issza meg majd a levét. Gyogyulást kivánok.
    Kedves Érdeklődő, egyáltalán nem jellemző, hogy 15 évesen Parkinson-kór kezdődjön, de azért érdemes más egyéb betegségeket kizárni ezért foruljál gyermekorvosodhoz!!! Megnyugtatóm leleteket kívánok!
    tisztelt Izabella! Egyetértek a neurológusával és a nőgyógyászával.
    Tisztelt Érdeklődő! Nem, nem tudok segíteni. Keressen személyesen olyan epilepsziában jártas neurológust, akiben megbízik, és aki elvállalja a személyes gondozását, és neki tegye fel ezen kérdéseit. Nekem az EEg leírás alapján az EEg-t leletező neurológus is abszolut jártasnak tűnik, de ha nem bízik benne, akkor keressen mást, de az interneten kérdezgetni más által kileletezett EEg alapján azt, hogy Ön epilepsziás-e,vagy nem, pontosan annyira értelmetlen, mintha azt kérdezné, vajon terhes-e vagy nem. Akár epilepsziás, akár nem , gyógyulást kívánok- ennek pedig az a záloga, ha megbízik a kezelőorvosában.
    Tisztelt Érdeklődő! Nincs újabb gond a régiek mellé. A variáció a normális lefutás egyik variációja. Nem rendellenesség, nem ez okozza az epilepsziáját, és pláne nem az alvászavart. Az javaslom, keressen olyan pszichipoterápiás technikát (joga, egyéb tréningek), ahol megtanul ellazulni, és az életet a betegségével együtt lazán, optimistán szemlélni. higgye el, csak így érdemes... Gyógyulást kívánok!!!
    Tisztelt Érdeklődő! Igen, valószínűleg pszichoszomatikus oka van a tartós szédülésének. Valamikor Karácsony táján valószínűleg vírusos eredetű enyhe gyulladás volt a bal layrinthusban, majd a félelem és szorongás rögzült és a sok vizsgálat a negatív leletek ellenében is azt az érzetet keltette Önben,hogy komoly betegségről van szó. Pedig alakulhatott volna rosszabbul is- gyakran ilyenkor ki is esik a hallás az érintet fülén és nem tér vissza. Ahhoz, hogy végre normális életet éljen, meg kell hogy változtassa a hozzáállását a panaszához. Minden lehetséges vizsgálata megvolt (sajnos, mert ez a sok vizsgálat elmélyítette a betegségtudatát), és szerencsére nincs a szédülése mögött daganat, agylágyulás, és a hallása is jó. Örüljön neki, nagy szerencse, hogy jó kezekben volt és nincs semmi súlyos betegsége. A szédülése el fog múlni. Én először is ennek a ténynek az elfogadását javaslom és Magne B6 szedését 1-2 hónapig. Ha ez sem segíteni, lehet pszichológushoz fordulni, de szerintem addigra rendbe fog jönni. Azért még javasolnám a Triregol felfüggesztését egy ciklusra- ezek a típusú fogamzásgátlók gyakran okoznak trombózist, egy hónap alatt kiszokott derülni, hogy a gyógyszer okozza a szédülést, vagy nem. Gyógyulást kívánok!
    Tisztelt anyuka! A fentiek alapján teljesen normális jelenségről lehet szó szerintem is. Vegye fel videóra, és mutassa meg a gyermekorvosnak a felvételt - remélhetően minden rendben van.
    Tisztelt Érdeklődő! Talán először pszichiáterhez érdemes elvinni, hogy talál-e a tüneteket magyarázó pszichiátriai betegséget. És ha a pszichiáter nem mondja ki egyértelműen, hogy ez pszichiátriai betegség, akkor érdemes felkeresni egy speciális epilepszia szakrendelést is Gyógyulást kívánok!
    Kedves Anyuka! Hogy mire gondolt a neurológus, azt csak ő tudhatja. Valószínűleg semmi konkrét problémára nem gondolt, mikor rákérdezett arra, hogy ez a mozgássor ismétlődő-e. A neurológiai rutin vizsgálat része az, hogy rákérdezünk, előfordulnak-e sztereotip mozgássorozatok, ezt le is kell írni a neurológiai leletben. Autizmust 9 hónaposan ennek alapján biztos nem feltételezünk (valóban egyik jellemző tünete az autizmusnak a sztereotip mozgások végzése, de csecsemőkorban ezt még nem jelentkezik náluk). Bizonyos csecsemőkori epilepszia típusra jellemző egy mozgássor: mindkét kezét behajlítva előre emeli és közben biccent a fejével, ami mohamedan üdvözlési rituáléra hasonlit (Salaam). A mentális betegségeket és kísérik monoton mozgássorozatok, de ezek is ovodás korban jelentkeznek, csecsemőkorban elsősorban a figyelem hiánya utalhat mentális betegségre. Legközelebbi kontroll kapcsán kérdezzen rá újra s jelezze a neurológusnak azt, hogy ezt a jelenséget állandónak látja. Remélem, megnyugtató választ kap majd.
    Kedves Anyuka! Az, hogy a jelenség mindig étkezés utáni lefektetéskor jelentkezik, a reflux és hasfájás lehetőségét erősíti. Az EEG epilepszia esetében sem mindig kóros. A pontos diagnózist a neurológus a kislány alapos vizsgálata, a videofelvétel megtekintése és az EEG, koponya UH vizsgálat után fogja megállapítani, mert ez a típusú diagnosztikus munka abból áll, hogy mindezekből puzzle-szerűen áll össze klinikai kép. Az epilepszia fennállásakor az EEG a legérzékenyebb módszer, de önmagában nem ér semmit, csak a tünetekkel együtt!!! Remélem, a kivizsgálás után megnyugtató eredmények születnek!
    Tisztelt Érdeklődő! Valóban állhat a jelenség mögött reflux, de véleményem szerint érdemes kivizsgálni. Kérjenek időpontot egy epilepsziában jártas neurológushoz (legszerencsésebb, ha epilepszia szakrendelésre) , és készítsenek a jelenségekről videofelvételt, mit majd bemutatnak a neurológusnak. Megnyugtató leleteket kívánok.
    Tisztelt Érdeklődő! Bár nem fogalmazott meg kérdést, sajnos én nem tudok semmit sem hozzátenni a többi kollégám véleményéhez, ha ők azt mondják, gerinc eredetűek a panaszai, akkor ez minden bizonnyal így van. Remélem, a háziorvossal megtalálják majd azt a gyógyszert, ami ezt az égető érzést csökkenti. Gyógyulást kívánok
    Tisztelt Érdeklődő! Azt azért egy 7 hetesnél nem lehet biztosan kizárni, hogy nem csikar a hasa ilyenkor. A leírt jelenség nem tűnik kórosnak, a csecsemő alvására egyébként nem jellemző a felnőtt alvás 5 stádiuma- a csecsemőé csak 2 fázisból áll. Szerintem jó lenne, ha van rá lehetőség, a kicsit egy másik szobában altatni- így talán Önök jobban aludnának. Nem hiszem, hogy beteg lenne, és bármi baja történne, ha 24 és 6 óra közt más szobában a. Szerintem ha a baba súlya jó, akkor az éjszakai 3 órás etetést ,l érdemes lecserélni kamilla teára. Pihentetőbb éjszakákat kívánok!
    Tisztelt Anita ! Véleményt az EEg-ről és a gyermek betegségéről látatlanban nem mondok. Minden epilepsziával foglalkozó neurológus önmaga értékeli ki a páciense EEG leletét, és a vizsgálatnak csakis ebben az esetben van értelme. Ha egy neurológus úgy akar dönteni egy gyermeknél arról, hogy epilepsziáról van-e szó, hogy más által kileletezett EEg-re alapoz, attól a neurológustól el kell vinni a gyermeket más, epilepsziában jártas specialistához, illetve Epilepszia szakrendelésre, ahol a neurológus önmaga leletezi ki az általa kért EEG-t. Tehát arról nem tudok véleményt mondani, hogy az EEg-n leírtak mit is jelentenek az ÖN GYERMEKÉNÉL. Általánosságban elmondanám, hogy 9 évesen nincs már lázgörcs, ez csak 5 éves korig fordul elő. Azt nem értem, hogy a "megfázástól" (vírusos fertőzéstől ) hogyan jutottak el a lázgörcsig, mert Ön nem írta, hogy a kisfiú elvesztette volna az eszméletét és rángatózott volna. Az EEg-n leírt meglassúlt hátértevékenység mögött külömböző betegségek állhatnak. Bízzon a gyermek kezelőorvosában, aki remélhetőleg pontos válaszokat ad majd a kérdéseire. Gyógyulást kivánok a kisfiúnak.