• Dr. Kerekes Éva

        neurológus, gyermekneurológus Szeretnék kérdezni tőle

        1332

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        neurológus, gyermekneurológus

        Bemutatkozás:


        Elérhetőség:



        Kisvárda, Szent László út 62



        Rendelési idő: szerda 16-18 óra



        Előjegyzés: 45/506040



        Szakképzettség:




        • 1995-ben neurológiából, 2006-ban gyermekneurológiából szereztem szakvizsgát.


        • 2002-től epilepsziában jártas szakemberként akkreditált a Magyar Epilepsziaellenes Liga.



        Érdeklődési terület: Epilepszia.



        Praxisomban kiemelt hangsúlyt fektetek a diagnosztika és a kezelés mellett a prevencióra, az egészségmegörzésre.



        A 2 éven aluli kisbabák első fejlődésneurológiai vizsgálatát magánrendelésemen ingyenesen végzem, hogy minden térségünkben született gyermek minnél jobb esélyekkel induljon az életben.



        Gyümölcsöző munkakapcsolatot alakítottam ki a nőgyógyászokkal, védőnőkkel, gyógypedagogusokkal , tanárokkal, hogy segítsem kis pácienseim tanulását.



        Több országos konferencián tartottam előadásokat, társzerzőként publikáltam. Az epilepszia témakörében számos ismeretterjesztő előadást tartottam. Nyelvismeret: Orosz felsőfokú és angol középfokú nyelvtudásom van.

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Kerekes Éva legutóbbi válaszai
        Tisztelt érdeklődő! A leleten érrendellenesség és esetleges agyi keringési zavar gyanúját vetik fel, és ahogy a lelet alján is olvashatják, a leletet a kérő neurológushoz vissza kell vinni további teendők eldöntése céljából. Látatlanban interneten az ilyen gondokat megoldani nem lehet. Én javasolnék kardiológiai vizsgálatot is. Gyógyulást kívánok.
        Kedves Érdeklődő! Én is remélem, de az epilepszia nem olyan súlyos betegség, mint például azok a betegségek, melyek miatt Syncumart szednek..Minden embernek lehet az életében egy epilepsziás jellegű rohama. Epilepsziás betegségről akkor beszélünk, ha valakinek legalább 2 nem provokált epilepsziás jellegű rohama volt (rohamot provokálhat a lázas betegség, oxygén hiány, alkohol,drog, alacsony vércukor).Remélem, történt koponya CT vizsgálata is, mert Syncumar szedése mellett a kisebb agyvérzés is jelentkezhet, melynek egyetlen tünete a lehet az epilepsziás roham... Az EEG nagyon informatív vizsgálat, de a negatív EEG nem zárja ki az epilepszia lehetőségét...(gyakran a terület, ahonnan az epilepsziás roham kiindul, az agyban mélyen helyezkedik el, a koponyacsont felszínéről elvezetett elektróda nem képes rögzíteni a kóros kisüléseket, melyek az epilepszia lényeges tünetei) . Ha nem volt koponya CT vizsgálata, keressen fel egy neurológust. Ha volt, akkor próbáljon meg úgy élni, mintha mi sem történt volna... Az epilepsziát csak akkor kezeljük, ha biztosak vagyunk abban, hogy epilepsziás betegségről van szó. Addig nem szabad gyógyszert adni, első roham után általában nem írunk fel antiepileptikumot. Rohammentességet kívánok!
        tisztelt Érdeklődő! Látatlanban nem lehet diagnózist felállítani. Remélem, a fejfájás mögött sem találnak súlyos gondot, legtöbbször sima fejfájása van valakinek- a fejfájás hajlam kérdése, mint a kövérség. A mindennapos fejfájásra nem szabad rendszeresen fájdalomcsillapítót szedni, egyéb gyógyszerek (depresszió-és epilepsziaellenes ) kúraszerű szedése segít. A neurológus csak a feltétlenül szükséges vizsgálatot fogja elvégezni, amit a panaszai és a neurológia vizsgálat alapján indokoltnak tart, mert a fejfájás kezelésében elsősorban annak jellegének van jelentősége.
        Tisztelt Érdeklődő! Nem , a műtétet nem kell elhalasztani, hiszen a műtét után is feküdni kell, meg szedni fájdalomcsillapítót, ami az oldal fájdalmát is csökkenti. Nagyon egyéni, kinél hány napig tart az ilyen fájdalom, mindenképpen menjen vissza a saját háziorvosához, ha nem csökkent a fájdalom. Gyógyulást kívánok.
        Tisztelt Érdeklődő! Az MR lelet a kérő neurológusnak készül, csakis ő tudja értelmezni, aki ismeri a tüneteit, betegség lefolyását, többi leletét is. Jelenleg a leletező radiológus nem SM-re gyanusaknak véleményezi a jeldenzitás-eltérést. De azt tudni kell, hogy egy vizsgálati lelet önmagában semmit sem ér- csakis a vizsgálatot kérő orvos tudja megfelelően értelmezni Forduljon hozzá bizalommal.
        Kedves Szülők, aggódni nem kell, de el kell vinni a babát gyermekneurológushoz. A kétpetéjű ikrek nem egyformák, és a B magzat gyakran fejlődik jóval lassabban, mint az A magzat, így reméljük, hogy nincs gond, de feltétlenül ki kell zárni egy esetleges epilepsziát a gyermek elrévülései és figyelem hiánya mögött. De addig, ameddig az időpontra várnak, nem érdemes aggódni, az egy pontba nézést viszont érdemes felvenni a telefonnal videóra, hogy a neurológus is megnézhesse. Megnyugtató leleteket kívánok.
        Kedves anyuka, nincs semmi baj, minden teljesen rendben van.. A megrázott csecsemő szindroma úgy jön létre, hogy a függőlegesen tartott ordító babát a kimerült (vagy primitiv) szülő dühösen, igen erősen megrázza, és eközben a gyerek feje előre-hátra bukik- ilyenkor az agytörzsből kifutó ideggyökök meghúzódnak és a vékony erek megrepedeznek, kis bevérzésket okozva. A repülőzés viszont nagyon jó dolog, mert a kézen a hasra fektetett baba beleiben a nagy gázbubrékok kisebb buborékokra esnek szét és könnyen távoznak, így elmúlik a hasfájás, ami a hathetes baba nyugtalanságát okozta. Ön erre ösztönösen ráérzett. Minden baba szemét láthatóak az erecskék... Ami a babnak örömet okoz, az nem árt. Nyugodt lehet, egy anya ösztönösen tudja, mi a jó a gyerekének, jobban , mint az internet ... Derüs babázást kívánok!
        Tisztelt Érdeklődő! Hát előfordulhat, hogy meghúzódott neki valami, illetve az is, hogy fülfájás okozza a panaszait, és az is, hogy nincs is igazi panasz... Ugy gondolom, figyelheti még néhány hétig, mondjuk, egy hónapig, hogyan alakul a dolog, hiszen egy 2 évesnek minden vizsgálat nagy szenvedés és gyötrelem. Ha egy hónap múlva is lát valami aggasztót az Ön számára, kérjen beutalót gyermekneurológushoz. De azért ne engedje, hogy ez tönkre tegye a nyarukat!
        Tisztelt Érdeklődő! Sajnos nem tudok segíteni. Nemcsak azért, mert már valóban minden létező vizsgálata megvolt, hanem mert ami valóban lényeges- jó kórházak jól képzett neurológusai vizsgálták, és tőlük többet én sem tudok, látatlanban pedig egyébként is nem lehet semmi pontosat megállapítani az orvostudományban. A beteg személyes vizsgálata a mai napig a legbiztosabb út a diagnózishoz! A Jakob- Creutzfeldt kór fertőzött marhák nyersen fogyasztott húsával terjed, hazánkban igen ritkán fordul elő, jellegzetes EEG eltérése van, és ennyi idő után már kifejezett tüneteket, leépülést okoz. Szeretem az internetet, nekünk nagyon hasznos, de a betegnek de az orvoslásra teljesen alkalmatlan, a tünetei a keresőbe beíró beteg csak elvész a nem ellenőrzött írások közt, és csak még többet fog szenvedni az internet hatása alatt kikényszerített felesleges és értelmetlen vizsgálatoktól, de nem talál egy orvost, aki ezek után vállalná a felelősséget, hogy meg is gyógyítsa... Nincs más kiút, mint hogy kiválassza magának azt a neurológust, akiben a legjobban bízik- és onnantól kezdve teljes mértékben rá bízza magát.Gyógyulást kívánok
        Tisztelt Érdeklődő! Az EEG lelet alapján nem lehet megmondani, hogy mi a baja. Ez csak egy adalék a diagnózishoz. Egyébként az, hogy nincs leírva a leleten epilepsziára gyanús eltérés, egyáltalán nem zárja ki az epilepszia lehetőségét. mint ahogy fordítva sem, a leleten leírt organikus deficit nem jelenti azt, hogy szervi agybetegsége van. A diagnózist csakis az Önt személyesen vizsgáló neurológus tudja megállapítani , első sorban a betegség lefolyása és tünetei alapján, a neurológus (és nem a beteg) által kért leletek figyelembe vételével, de semmiképpen sincs olyan gép, amibe ha bedugják, akkor kiköpi, hogy mi a baja. Mert azt csk eg gondolkodó orvos tudja megmondani. frduljon bizalommal az Önt kezelő neurológushoz .
        Tisztelt Érdeklődő! Nem, nincs agydaganatod, az nem jár ilyen fejfájással, általában semmilyen fejfájással sem, csak ha már nagyon nagy (egyéb tüneteket okoz). Ellenben ez a típusú fejfájás igen gyakori, nincs semmilyen súlyos betegség mögötte, a helytelen fejtartás okozhatja. Érdemes odafigyelné a telefon pötyögtetése közben hogy a fejed nem állandóan ugyan abban a tartásban legyen. Okozhatja rövidlátás is, ezért a szemészetre érdemes időpontot kérni. Lehet tarkótáji területet kenőccsel kenegetni (Flector, Apranax), és ha egy éven belül nem volt, akkor egy általános vérvétel mindenképpen indokolt. Panaszmentességet kívánok!
        Tisztelt Érdelkődő!diagnózist természetesen nem tudok látatlanban felállítani. Ha ez segít, összefoglalom, amit írt.Súlyos bezegsége biztosan nincs. Lehet, hogy ez most nem vígasztalja, én mégis nagyon örülök ennek, mert 40 évesen bizony sajnos som emberbek van...Idegsebészhez nincs értelme menni, hiszen nincs műtétet igénylő porckorongsérve.Más vizsgálatokra sem, hiszen a jó leletek nem nyugtatták meg, sőt, a `tarkóideggyulladás` és `fejvízvesztés`jelkejű zöldség- diagnózisokk tovább fokozzák a félelmeit. Szerinem is érdemes pszichiatertől segítséget kérni, hogy ne a panaszai uralják az életét, hanen Ön.Ha sikerül megnyugodnia és elhinni, hogy szamos panasza mögött nem áll halálos betegség, minden rendeződni fog. GYÓgyulást kívánok!
        Tisztelt érdeklődő! Kezdem a legfontosabbal- a csalánkiütés, ha csak ezt a 2 gyógyszert szedi, mindenképpen indokolja, hogy lecseréljék vagy leállítsák azt a gyógyszert, ami okozza!Ezzel forduljon orvoshoz, pl. háziorvosához! A többiről sorjában. Az EEG leleten epilepsziára jellemző eltéréséket írtak le. Ez csak az Önt gondozó epileptológusnak fontos, többek közt ezért, hogy pontosabb prognózis állítson fel. A prognózis, azaz hogy lehet-e abbahagyni a gyógyszerek szedését, attól függ, hogy milyen epilepszia szindrómája van. A fejfájás lehet gyógszer mellékhatást, ezt a neuroógusűval beszélje meg. Érdemes olyan neurológust keresni, aki jártas az epilepsziában! (akinek van jártassági oklevele, vagy aki speciális epilepszia szakrendelésen rendel!) Az epilepszia nem a stressztől van, és bár a rohamokat a stressz kiválthatja, de a stresszmentes időszak nem jelenti azt,hogy a gyógyszer abbalehet hagyni... Remélem, sikerült epilepsziban jártas neurológust találnia!
        Tisztelt Érdeklődő! A panaszolt tünetek lehetnek részjelenségei a betegségének, és van ilyen típusa a Parkinson kórnak. Mivel ha jól értetten, önnél 29 évesen kezdődött a betegség, remélem, Parkinson Centrumban vizsgálták ki, mert extrem ritkán jelentkezik ez a betegség ilyen fiatal kórban. Ha kételyei vannak, forduljon egy Klinika Parkinson vagy Extrapiramidális szakrendelésére , mert ez nem olyan betegség, amit látatlanban az interneten diagnosztizálni lehet. Tünetmentességet kívánok.
        Tisztelt Érdeklődő! A röntgen igazolta, hogy a varratok bezáródtak, ami 4 hónaposan korai. Ez azzal a veszéllyel járhat, hogy a növekvő agy nem fér bele a koponyába és látásvesztés történhet, ezért előfordul, hogy a koponyacsontokat meg kell műteni. De zet nyilván az idegsebésze is elmondta. A Bognár László professzor, a Debreceni Idegsebészet tanszékvezető professzora igen tapasztalt ebben. Az ő várólistája is hosszas, bár Budapesten is magánrendel, de érdemes türelemmel kivárni. Remélem, minden rendben lesz.