• Orvos válaszol összes kérdés: Hematológiai megbetegedések

        Súgó
        Összes kérdés
        a(z) Hematológiai megbetegedések témában
        Gyakori kérdések
        a(z) Hematológiai megbetegedések témában
      • Terhességi vérszegénység

        Kérdés: 2011-01-12 08:54
        Tisztelt Cím! 19 hetes terhes vagyok, 2 hónappal ezelőtt a hemoglobinom 100 g/l volt. Az orvos maltofer vastablettát írt fel, napi 2x1 db-ot. Egy doboz beszedése után allergiás reakciót kaptam, így a tabletta szedését abbahagytam. A mostani eredményem szerint a...

        Véralvadási probléma kezelése

        Kérdés: 2011-01-11 19:29
        Idegcső gyulladás végett műtét lenne szükséges de rosszak a véralvadási értékek. Értékek a következők: prothrombin: 100% INR:0,94 PTI:47" K:34" korrigált PTI:38" fibrinogén:3,1g/l. Ilyen értékekkel mi a teendő? (cukorbeteg)

        Lymphocyta leukémia lehet-e?

        Kérdés: 2011-01-07 20:55
        kedves doktornő! unokám keveset hízott az utóbbi időkben, de a vér lelete nagyon aggaszt. szeretném a tanácsát kérni mi tévő legyek. leírom a vérleletéből amik eltérést mutatnak, got meghat: 41 u/l +, l-t-glut.transzfer.meghat. 10u/l -, vas...

        Mellékhetások?

        Kérdés: 2011-01-05 18:48
        Üdvözletem! 50 éves nő vagyok, 22 éve insulinnal kezelt diabeteszes, 1 éve polycytamia rubra vera miatt Litalir-t szedek. A vérnyomásosra sajnos 8 éve különböző vérnyomáscsökkentőket kapok. Mostanában a vércukor igen labilissá vált, ami eddig nem volt...

        Syncumar vagy Warfarin

        Kérdés: 2011-01-05 18:13
        Tisztelt Doktornő ! 2005-óta syncumart szedek embólia miatt. Most értesültem, hogy van egy Warfarin gyógyszer is erre. Ön szerint melyik hatékonyabb, ill. melyiknek van kevesebb mellékhatása. Válaszát előre is köszönöm.

        Labor eredmény

        Kérdés: 2011-01-05 13:33
        Tisztelt Doktorúr/nő! Ma kaptam kézhez egy elég sokmindenre kiterjedő vérvizsgálat eredményét. A doki azt mondta hogy vashiányra utaló jeleket fedezett fel, ezért konzultáljak a háziorvosommal. A leletemre ráírta, hogy javasolja vaskészítmény szedését,...

        Thrombosis

        Kérdés: 2011-01-02 16:30
        2010 márc jobb oldali julius bal oldali asc.phlebitis miatt történt crossectomiák ill juliusban bal lábszári mélyvénás trombozisom volt belgyogyászati kivizsgálásom negativ genetikai vizsgálatom még nincs kész ,meddig kell agumi harisnyát hordani ...illetve ha...

        Tápszer helyettesítő

        Kérdés: 2011-01-01 18:27
        Tisztelt Doktornő/Úr! Leiden és MTHFR C677T génmutációm van.Syncumart és Folsavat szedek.Háziorvosom Nutricia Nutridrinket javasolt a jelentős súlyvesztésem miatt.Ön szerint használhatom ezt a terméket? Esetleg lehetne ezt helyettesíteni más tömegnövelő...

        TTP és a terhesség

        Kérdés: 2010-12-30 16:16
        Kedves WEBdoktor! 2 éve szültem, a szülés után kiderült, hogy TTP-s vagyok, a Kútvölgyiben kezeltek kaptam Plazma Feresist, a doktorom szerint jól és hamar reagáltam a kezelésekre. Azóta is tünetmentes vagyok. Gyógyszert se szedek. Viszont az ADAMTS13...

        Trombophilia

        Kérdés: 2010-12-21 21:02
        Tisztelt Dokrtor Úr! Gyermekem születése utána gyermekágyi szakban bal lábamon (visszértágulatos) térdhajlattól lefelé felületi trombózist igazolt a doppler UH. Azóta folyamatosan kapom a fraxiparin 0,6 ml injekciót. Ez 2010. október 16-án történt. A...

        Magas vastartalom a vérben, elsavasodás

        Kérdés: 2010-12-19 23:15
        A normál értéknél 2,2 -vel magasabb az értéke a vasszintnek a vérembe. K.b 3 év óta ez igy van. Egy éve állandó fémizt érzek az ajkam fölötti része, de az egész arcom szinte kicserzi ez a fémes, sós kicsapódás. Kezelő orvosom szerint a savasság...

        Vashiány

        Kérdés: 2010-12-17 12:51
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Én 22 éves fiatal nő vagyok és 3 éve vashiányom van. Eddig mindig magas süllyedésem volt és magas CRP-m valamint más eltérések is voltak a vérképemben. Most voltam pár napja Vas kontrollon mert beszedtem egy havi Maltofer...

        Mélyvénás trombózis után

        Kérdés: 2010-12-15 22:14
        Tisztel Doktor úr/nő! 21 éves lány vagyok. Néhány héttel ezelőtt kerültem jobboldali femoro-poplitealis mélyvénás trombózissal kórházba. (a zárójelentésen ezzel kapcsolatban az alábbi megnevezéseket írták: vena fem. superficialis és poplitea...

        Injekció!

        Kérdés: 2010-12-15 12:04
        T. Cím! Térdműtétem volt dec. 1-én. Most 5 hetes gipszben vagyok. 0,6 ml Fraxiparine thrombosis injekciót kell naponta beadnom. EGy vékony, 47 kg-os nő vagyok, nem nagy a hasfelületem. Már tele van tűszúrással a hasam. Olyan kérdésem lenne, hogy nem adhatnám- e...

        Hideg haemolysis

        Kérdés: 2010-12-15 11:08
        Problémáim tavaly kezdődtek, hidegrázással, lázzal. A vizeletem ilyenkor szinte fekete.Hideg haemolysist állapítottak meg a kórházban. Szeretném tudni van e erre valamilyen gyógymód? Válaszát előre is köszönöm

        Véralvadás

        Kérdés: 2010-12-13 21:47
        Doktor ur! Szeretnem megkerdezni,hogy a Pariet szedese mellett, hosszabb repulout matt beadhatok-e magamnak Fraxiparint. Ugy hallottam, hogy a gyomorsavcsokkento gyogyszerek amugy is higitjak a vert. (Leiden heterozigota vagyok) A masik kerdesem, hogy ebben a korban (48)...

        Thrombophilia vizsgálat

        Kérdés: 2010-12-09 17:44
        Tisztelt Doktor Úr! 1 évvel ezelőtt egy este rosszul lettem.Vittek a kórházba rögtön, kiderült tüdőembóliám van, szonnal műteni kellett, embolectómiát végeztek. A műtét közben kiderült hogy nyitott foramen ovalém van ugyhogy valószínűleg ezért...

        Fehérvérsejtszám csökkenés

        Kérdés: 2010-12-03 18:07
        Tisztelt Dokrtor ur! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz ,hogy 2 éve folyamatossan csökken a fehérvérsejtszámom és sajnos nem tudják az orvosok ,hogy mitöl van,a friss véreredményemben Calcium 2,14 , szérum Bilirubin totál 23,2 , Albumin 51g/l , WBC Fvs 3,26 G/L,...

        Trombofilia

        Kérdés: 2010-12-02 12:20
        Nagyon köszönöm Dr.Váróczy László PhD válaszát a trombofiliámmal kapcsolatban.Még annyit szeretnék akkor megtudni,hogy 42 évesen miért vagyok Syncumárra itélve,amitől rettegek.Végül is az orvosom a Warfarinrt akarja beállítani,amitől szintén félek Nem is...

        ITP-kevés vérlemezke,esélyek

        Kérdés: 2010-12-01 09:57
        Tisztelt Doktor Úr/Nő Kisfiam 9 éves,tavaly októberben diagnosztizáltak nála ITP-ét jóval a normál értékeke alatt kerültünk korházba(tünetek,apró bevérzés tűszúrásnyi pontok kék -zöld mindenhol)5000 volt a vérlemezke száma...1 hét korházi kezelés,...
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!