Mandulaleves
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 12,5 dkg mandula (őrölt)
- 4 evőkanál cukor
- 8 mandulás keksz
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A tejet mély lábasban felforraljuk és állandóan kevergetve hozzáadjuk a mandulát, a cukrot és 4 kekszet. Addig keverjük, amíg minden feloldódik és sima folyadékot kapunk. Kislángon 10 percig főzzük, közben időnként megkeverjük. Fahéjjal megszórjuk és desszertestálkákba töltjük. Minden tálkába 1-1 kekszet is teszünk. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.
Hasonló receptek
Francia sajtleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Magyaros gombaleves laskából
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldborsós gombaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes