Parajlepény

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 450 g krémes parajpüré
  • 6 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg edámi sajt
  • 10 dkg parmezán sajt
  • ízlés szerint őrölt feketebors

Elkészítés:

Kevés olajon megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a parajt, a kétféle reszelt sajtot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, végül a tejjel habosra kevert tojást is. Sózzuk, borsozzuk és egy kivajazott gyümölcskenyér formába öntjük. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, cikkekre vágva forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Francia zöldséges lecsó

Vegetáriánus, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótos-zsályás metélt

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos rakott spárga

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: