Linzertészta kukoricalisztből (gluténmentes)
Hozzávalók:
- 30 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 2 tojás sárgája
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 citrom reszelt héja
- szükség szerint tejföl
- lekvár (a tészta megkenéséhez)
- tört cukros dió (a szóráshoz)
- zsír (a tepsi kikenéséhez)
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzágyúrjuk a többi alapanyagot és annyi tejfölt, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Egy-két órán át pihentetjük, kinyújtjuk fél cm vastagra, kizsírozott tepsibe tesszük, megkenjük savanykás lekvárral. Darabosra tört cukros dióval megszórjuk és előmelegített sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Gőzös süti
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Almakarikák sörtésztában
Desszert, Könnyű
Epebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Gesztenyés kókusztekercs
Desszert, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes