Májpástétom vajastésztában

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajas tészta
  • 60 dkg kacsamáj
  • kakukkfű
  • brandy
  • fél dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 darab tojás
  • 2 darab zsemle
  • őrölt bors

Elkészítés:

A máj felét daráljuk meg az áztatott zsemlével együtt, majd ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel és brandy-vel. Gyúrjuk hozzá a tojásokat és a lisztet. A másik felét daraboljuk kisebb kockákra, majd keverjük hozzá a májpéphez. Egy közepes sütőformát béleljünk ki vékonyra nyújtott tésztával, töltsük bele a masszát, majd zárjuk le a formát. A leeső tésztadarabokkal díszítsük a tetejét, majd előmelegített sütőben, 170-180 C-on süssük addig, míg szépen megpirul. Diós-almás salátával kínálhatjuk.

Hasonló receptek

Keleti csirkefalatok pirított tésztával

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Házi sajt

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Ropogós kacsamell paradicsomos babraguval

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: