Lecsós pecsenyekacsamáj

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 3-4 evőkanálnyi olaj
  • 50 dkg pecsenye-kacsamáj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • bors
  • majoránna
  • 4-5 darab érett paradicsom és zöldpaprika
  • 5 dkg szezámmag

Elkészítés:

A kacsamájakat tisztítsd meg gondosan, majd az olajon süsd néhány percig. Add hozzá a felkarikázott hagymát, hintsd meg borssal, majoránnával, rázogasd meg olykor-olykor. Ha a hagyma szép üvegesre sült, dobd bele a cikkekre vágott paradicsomot, paprikát, sózd meg és szép békésen addig kevergesd-rázogasd a tűzön, míg a paprika és a paradicsom a neked megfelelő állagú lesz. Eközben egy másik serpenyőben, szárazon piríts meg egy kis szezámmagot. Ha kész a lecsó, a máj is átsült már, tálalás előtt szórd rá a magocskákat. Bátran kínálj hozzá kenyeret.

Hasonló receptek

A legfinomabb zöldborsófőzi

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Brokkolis csirkemell pennével (2 személyre)

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Rák Marsala szószban

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: