Spenóttal töltött pulykamell

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 egész pulykamell
  • 1 csomag fagyasztott paralypüré
  • 1 nagy darab mozzarella sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • olaj

Elkészítés:

A megmosott pulykamellet úgy vágjuk be, hogy egy nagy húsfelületet kapjunk. Ezt megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk és szétterítjük rajta a kiolvasztott spenótot. A mozzarellát lereszeljük, a fokhagymát áttörjük és a parajpüré tetejére szórjuk. Ízlés szerint fűszerezzük. A húst összetekerjük és hústűvel rögzítjük. Olajjal kikent tűzálló tálra tesszük. Tetejét megkenjük olajjal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Közben időnként egy kis olajjal és vízzel locsolgatjuk. Köretként rizst ajánlunk hozzá.

Hasonló receptek

Spenótos-rákos torta

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos pulyka rolád

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Csirke tárkonyos sajtszószban, szélesmetélttel

Húsétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: