Töltött paradicsom sütőben
Hozzávalók:
- 200 g paradicsom
- 30 g rizs
- 50 g gomba
- 15 g vöröshagyma
- 1 tojás
- 20 g olaj bors
- petrezselyem
Elkészítés:
A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, sóval, borssal ízesítjük. A gombát apróra összevágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a gombát és a főtt rizst, ízesítjük kevés borssal, petrezselyemmel és megpároljuk. Tűzről levéve hozzáadjuk a tojást. A tölteléket a paradicsomokba halmozzuk, tetejüket meglocsoljuk a tejföllel és közepes hőmérsékletű sütőben 5-7 percig sütjük.
Hasonló receptek
Vadas karfiol
Vegetáriánus, Közepes
Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Paradicsomsaláta mozarellával
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Juhsajtos burgonyaszuflé
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes