Paradicsomsaláta mozarellával

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg érett paradicsom
  • 60 dkg mozarella
  • 1-1 csokor zsálya kakukkfű
  • és bazsalikom
  • 8 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
  • 5 evőkanál balzsamecet
  • és őrölt fehérbors ízlés szerint

Elkészítés:

A paradicsomot mossuk meg, csumázzuk ki és szeleteljük fel karikára. A mozzarellát csepegtessük le és vágjuk vékony karikákra. A zsályát, a kakukkfüvet és a bazsalikomot mossuk meg, töröljük szárazra. A leveleket szedjük le a szárakról. A paradicsom és a mozzarella karikákat tegyük egy nagy tálra váltogatva úgy, hogy félig fedjék egymást. Díszítsük az előkészített fűszerekkel. A balzsamecetet a sóval és a borssal keverjük el, majd apránként adjuk hozzá az olívaolajat. Az öntetet csepegtessük a paradicsomra és a mozzarellára.

Hasonló receptek

Tejfölös gombapaprikás

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Padlizsánnal töltött gomba

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gomba tejfölös-sajtos mártásban

Vegetáriánus, Könnyű

Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: