Sáfrányos halleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • kávéskanál pirospaprika
  • 1 babérlevél
  • 50 dkg paradicsompüré
  • 3 evőkanál liszt
  • 60 dkg tőkehal
  • kagyló
  • 2,5 dl száraz fehérbor
  • 5 dl füstölt halleves (leveskockából)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 mandula (hámozott)
  • 2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
  • 1 kávéskanál sáfrány
  • őrölt bors

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk és az olaj felében üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, a babérlevelet, a paradicsompürét és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve, kislángon 10 percig főzzük. A halat 4 részre vágjuk, lisztbe forgatjuk és a maradék olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük a szeleteket, majd előmelegített sütőbe tesszük, míg a leves teljesen elkészül. A kagylókat folyó vízzel megmossuk és a borban 3 percig forraljuk, hogy kinyíljanak, majd ezeket is meleg helyen tartjuk felhasználásig. A bort leszűrjük, hozzáadjuk a hallevest és felforraljuk. Ekkor beleöntjük a hagymás-paradicsomos szószt és a felére forraljuk. A fokhagymákat a mandulával és 1 evőkanál lével turmixoljuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, a sáfrányt, majd az egészet a levesbe keverjük. Lefedve, kislángon még 1 percig főzzük. Amikor kész, a levest a halszeletekre és a kagylókra öntjük és alufóliával lefedjük. 1 percre forró sütőbe tesszük és átmelegítjük.

Hasonló receptek

Vörös lencse krémleves

Leves, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Brokkolileves rizzsel és tofuval

Leves, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hideg cukkinileves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: