Juhsajtos-olívás muffin

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg kockákra vágott juhsajt (fetával vagy márványsajttal is finom)
  • 10-15 fekete olajbogyó (apróra feldarabolva)
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütopor
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 75 ml olívaolaj
  • 150 ml tej
  • vagy joghurt
  • 1 teáskanál oregánó vagy provance-i fuszerkeverék

Elkészítés:

Egy edényben összekeverem a finomlisztet, a sót, a fűszerkeveréket, vagy az oreganót és a sütőport. Egy másik tálban jó habosra kikeverem a folyékony hozzávalókat, az olajat, a tojásokat és a tejet vagy joghurtot. A két tál tartalmát összevegyítem, végül óvatosan belekeverem a kockákra vágott juhsajtot és az olívabogyót. A muffinsüto tepsi mélyedéseit félig megtöltöm a tésztával és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütöm.

Hasonló receptek

Olasz lepény

Tésztaféle, Könnyű

Keringési problémák, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos guba

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Amerikai fánk

Tésztaféle, Könnyű

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: