Csicsókafőzelék

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személyre: 1 kg csicsóka
  • 100 ml zsírszegény tejföl
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 2 teáskanál petrezselyemzöld
  • 100 g paradicsom
  • 1 db citrom
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 2 teáskanál tengeri só.

Elkészítés:

A leöblített csicsókákat meghámozzuk, lereszeljük, besózzuk, és egy óráig pihentetjük. Majd feltesszük egy lábasban a tűzhelyre annyi vízben, hogy éppen ellepje. Ízesítjük a petrezselyemzölddel, a paradicsommal, a citrom reszelt héjával és a szerecsendióval, majd lefedve puhára főzzük. A lisztből és a tejfölből csomómentes habarást készítünk, és amikor a csicsóka megpuhult, hozzáadjuk a sűrítőanyagot. Ízesítjük sóval és a citrom levével, és még egyszer jól összeforraljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 129 kcal, Szénhidrát: 21,5 g, Fehérje: 5 g, Zsír: 2,6 g.

Hasonló receptek

Sajtos-mustáros karfiol csőben sütve recept

Főétel, Nehéz

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Parajfőzelék

Főétel, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Nyári zöldségsaláta

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: