Töltött-rántott sajt
Hozzávalók:
- töltött-rántott sajt
- 30 dkg füstölt pásztorsajt (1 kerek egész)
- 2 tojás
- 2 evőkanál darált dióbél
- 1 evőkanál tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só és törött bors
- liszt és morzsa a bundázáshoz
- olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A sajtot lapjában nyolc szeletre vágom. A tojásokat szétválasztom és egy tojássárgát félreteszek. A megmaradt fehérjét és a másik tojást evőkanálnyi vízzel habosra keverem. A félretett sárgát összekeverem a dióval és a tejföllel, majd sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítem. Mindegyik sajtszeletet bekenem a diós krémmel, egyet-egyet a krémes felével összeforgatok és jól összenyomom. Lisztbe, ízesített tojásba és morzsába mártom, majd ismét a tojásba forgatom. Végül egy második réteg morzsában meghempergetem és a felforrósított olajban szép pirosbarnára sütöm. Leszűröm, a felesleges olajat papírtörlőn leitatom és sült zöldséggel tálalom.
Hasonló receptek
Padlizsánkoszorú paradicsommártással
Vegetáriánus , Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás táska
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Hasnyálmirigy, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges tarhonya
Vegetáriánus, Közepes
Diabetikus, Cukormentes