Padlizsános lasagne

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg lasagne tészta
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 70 dkg padlizsán
  • 30 dkg juhtúró
  • 4 evőkanál tej
  • 10 dkg spenót
  • snidling
  • 4 evőkanál olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A padlizsánt vágjuk fél centi vastag szeletekre, sózzuk be és hagyjuk állni. A juhsajtot keverjük össze a felaprított snidlinggel és a tejjel. Ha nem kapunk friss lasagne tésztát, akkor több tejjel, hígabb masszát készítsünk. Karikázzuk fel a paradicsomokat is. A lemosott padlizsánszeleteket roston süssük meg, majd borsozzuk és ha szükséges, sózzuk újra. Egy kiolajozott tepsibe rétegezzük bele a hozzávalókat: egy réteg tésztát, a sajtos szószt, a padlizsánt, a felezett paradicsomot, a spenótlevelet, aztán ismét tészta következik. A végén paradicsommal zárjunk és kevés olajjal locsoljuk meg. Alufóliával lefedve, 200 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre süthetjük.

Hasonló receptek

Gombafejek juhtúróval töltve

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Cukkinis lepény

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Mandulás pisztráng

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: