Aszalt szilvás zabpehelycsók

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 100 g mazsola
  • 200 g kimagozott aszalt szilva
  • 250 g vaj vagy margarin
  • 100 g cukor
  • 3 tojás
  • 300 g zabpehely
  • 1 csapott kávéskanál sütőpor
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 100 g hámozott
  • vágott mandula.

Elkészítés:

A mazsolát leforrázzuk, 5 perc múlva leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. Az aszalt szilvát apróra vágjuk. A vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. Összevegyítjük a zabpelyhet a sütőporral, a fahéjjal, a mandulával, a mazsolával, a vágott aszalt szilvával, és a masszához adjuk, jól összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 150 C-fokra (gázsütő: l. fokozat). Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit, a masszából, két kávéskanál segítségével, apró halmokat rakunk rá, és az előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük. Néhány percig hűlni hagyjuk, aztán leválasztjuk őket a papírról (különben menthetetlenül ráragadnak!), és tálra rendezve hagyjuk egészen kihűlni.

Hasonló receptek

Francia sajtostekercs

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Rozspelyhes barna kenyér

Tésztaféle, Közepes

Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Burgonyás pogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: