Aszalt szilvás zabpehelycsók
Hozzávalók:
- 100 g mazsola
- 200 g kimagozott aszalt szilva
- 250 g vaj vagy margarin
- 100 g cukor
- 3 tojás
- 300 g zabpehely
- 1 csapott kávéskanál sütőpor
- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
- 100 g hámozott
- vágott mandula.
Elkészítés:
A mazsolát leforrázzuk, 5 perc múlva leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. Az aszalt szilvát apróra vágjuk. A vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. Összevegyítjük a zabpelyhet a sütőporral, a fahéjjal, a mandulával, a mazsolával, a vágott aszalt szilvával, és a masszához adjuk, jól összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 150 C-fokra (gázsütő: l. fokozat). Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit, a masszából, két kávéskanál segítségével, apró halmokat rakunk rá, és az előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük. Néhány percig hűlni hagyjuk, aztán leválasztjuk őket a papírról (különben menthetetlenül ráragadnak!), és tálra rendezve hagyjuk egészen kihűlni.
Hasonló receptek
Francia sajtostekercs
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Rozspelyhes barna kenyér
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Burgonyás pogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes