Almás-szilvás csatni

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg alma és 1 kg szilva kimagozva
  • darabolva
  • fűszerek

Elkészítés:

Olajon (eredetileg ghi-n) vagy vajon pirítsuk sorrendben (ha az egyik pirult, hozzápirítjuk a soron levőt) az alábbi fűszereket: 2 kávéskanál római kömény 6 csípős fűszerpaprika (elsőre próbálkozz hárommal) 3 babérlevél 2 kávéskanál kurkuma. A varázslat abban van, hogy az illatokra ? pl. a kénes szagú, orrba vágó pirospaprika illatbombájára ? nagyon oda kell figyelni. Akkor adjuk egymás után a fűszereket a lábasba, ha ezeknek az illata egyenként megcsapta orrunkat. Ezután adjuk hozzá a gyümölcsöt és egy marék mazsolát, továbbá 2 kávéskanál fahéjat és egy csipet só. Pörköljük-pároljuk puhára, majd sűrítsük be 6 dl cukorral. Amennyiben barna- vagy nádcukrot használunk, elég 5 dl-t belekevernünk. Fontos, hogy a párolódó gyümölcsök levét főzzük el, különben leveses, lekvárszerű lesz a csatni állaga.

Hasonló receptek

Körte csatni mazsolával és dióval

Egyéb, Közepes

Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Gluténmentes müzli

Egyéb, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöld paradicsom csatni

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: