• Rák, leves és egyéb finomságok
        Van Holnap! Zsakos Alapitvany blogja

        Zöldborsó-krémleves (Trutyi leves :))

        Újra recept. Egy nagyon finom, és tápláló leves, amiben a legjobb, hogy mindössze 15 perc alatt elkészül, és a hozzávalók sem túl bonyolultak.

        20 dkg mirelit zöldborsó

        5 dl zöldségleves alaplé

        1 szál újhagyma

        1 db nagy mozzarella

        Abrosót lobogva forró zöldséglevesbe tesszük, hozzátesszük a félbevágott újhagymát, majd 10-12 percig főzzük, míg puhára nem fő. Ha kész, az újhagymát kivesszük, kidobjuk. Turmixgépbe beledaraboljuk a mozzarellát, rákanalazzuk a borsót a kevés levével, majd alaposan összeturmixoljuk. Ha túl sűrű, tegyünk még a léből hozzá.