Almaboros puncs
Hozzávalók:
- 1 liter almabor
- 4 dkg fahéjas cukorszirup
- 6 szegfűszeg
- 2 darabka fahéj
- csipetnyi szerecsendió (reszelt)
- csipetnyi őrölt gyömbér
- 2 narancs
- 1 citrom
Elkészítés:
Az almabort a sziruppal, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a szerecsendióval és a gyömbérrel megmelegítjük. Hozzáadjuk a meghámozott és gerezdekre szedett citromot és narancsot. Újra tűzre tesszük és felforraljuk. Leszűrjük és tűzálló csészékbe töltjük.
Hasonló receptek
Erőnlétfokozó ital
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sütőtöksorbet
Ital, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Kávékülönlegesség
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes