Almaleves
Hozzávalók:
- 400 g alma
- 20 g búzaliszt
- só
- szegfűszeg
- citrom
- egész fahéj ízlés szerint
- cukor egyéni tűrőképesség figyelembe vételével#A dúsításhoz: 100-200 ml epres vagy vaníliás nutridrink (100 ml=150 kcal)
Elkészítés:
A lehámozott, feldarabolt almát feltesszük főzni. A főzőlébe kevés sót teszünk, majd felforraljuk, hozzászűrjük a fahéjból, szegfűszegből, citromhéjból elkészített fűszeres levet és puhára főzzük az almát. Közben lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk, mellyel besűrítjük a levest és készre forraljuk. Hasonlóképen készíthetünk egres/ribizke levest (az egrest, ribizkét áttörjük), meggylevest, őszibaracklevest. Ha már langyosra hűlt az elkészített leves, belekeverjük a NUTRIDINKET. Az ízesítésnél vigyázzunk, mert ha a levest NUTRIDINKKEL dúsítjuk, valószínűleg kevesebb cukor szükséges.
Hasonló receptek
Diós szárnyas-krémleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zellerleves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Köszvény, Laktózmentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Mandulás spenótleves
Leves, Közepes
Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes