Almakrém
Hozzávalók:
- 0,5 kg alma
- 4,5 evőkanál cukor
- csipetnyi fahéj
- kevés víz és citromlé
- 2 tojás
- 3 dl víz
- 1 vaníliáscukor
- 0,5 csomag vaníliás pudingpor
- csipetnyi só
- diónyi margarinkrém (olyan márkát válasszunk
- amelyben nincs tejtermék)
- liszt
Elkészítés:
A megmosott, meghámozott, feldarabolt almát kevés vízzel, citromlével, cukorral és a fahéjjal puhára főzzük. A pudingport 2 tojássárgával, 2 evőkanál cukorral, a vaníliáscukorral, a liszttel habosra keverünk, majd apránként hozzáadunk 1 dl vizet. 1 dl vizet felforralunk és hozzáadjuk a pudingos keveréket, majd sűrűre főzzük. Ha kész, belekeverjük a margarint. A 2 tojásfehérjét sóval, kicsi citromlével habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Óvatosan forgassuk a pudingos krémbe! A főtt almákat tálra rakjuk és ráhalmozzuk a krémet.
Hasonló receptek
Körtés-burgonyás rakottas
Desszert, Közepes
Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Marcipán (tej és tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Hókifli (tojásérzékenyeknek is)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes