Sonkasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 fej cikória vagy saláta
  • 1 nagy kígyóuborka
  • 60 dkg eper
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl natúr joghurt
  • csipetnyi gyömbérpor
  • 20 dkg füstölt sonka

Elkészítés:

Szedje leveleire a cikóriát vagy a salátát, mossa, majd szikkassza meg. A kígyóuborkát is mossa meg, aztán héjastól szeletelje fel vékonyan. Tisztítsa meg folyó víz alatt az epret, csepegtesse le, csumáját tépje ki, majd hosszában szeletelje fel. A füstölt sonkát vágja vékony szeletekre. Keverje össze a tejfölt, a joghurtot és a gyömbérport. Egy nagyobb lapostányért rakjon ki ízlésesen a cikória- vagy salátalevelekkel, halmozza rá az uborkakarikákat, az eperszeletkéket és a sonkát. Öntse nyakon a tejfölös keverékkel. Azonnal kínálja.

Hasonló receptek

Kaliforniai burgonyasaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Túrós sajtos tésztasaláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtsaláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: