Spárgakrémleves másként
Hozzávalók:
- 30 dkg spárga
- 4-5 újkrumpli
- víz
- cukor
- fehérbors
- vegeta
- 1 tojássárgája
- 1 deci tejszín.
Elkészítés:
30 dkg meghámozott spárgát és 4-5 lekapart újkrumplit darabokra vágunk, majd annyi sós vízzel, amennyi épp csak ellepi 20 percet főzzük. Mixerrel pépesítjük. Felöntjük 5 deci vízzel, csipetnyi cukorral, fehérborssal és kiskanálnyi fűszerrel fűszerezve 5 percet még főzzük. 1 tojás sárgáját 1 deci tejszínnel simára keverünk és a levest behabarjuk.
Hasonló receptek
Frankfurti leves
Leves
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szőlőleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonyaleves (sószegény)
Leves, Közepes
Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes