Spárgakrémleves másként

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg spárga
  • 4-5 újkrumpli
  • víz
  • cukor
  • fehérbors
  • vegeta
  • 1 tojássárgája
  • 1 deci tejszín.

Elkészítés:

30 dkg meghámozott spárgát és 4-5 lekapart újkrumplit darabokra vágunk, majd annyi sós vízzel, amennyi épp csak ellepi 20 percet főzzük. Mixerrel pépesítjük. Felöntjük 5 deci vízzel, csipetnyi cukorral, fehérborssal és kiskanálnyi fűszerrel fűszerezve 5 percet még főzzük. 1 tojás sárgáját 1 deci tejszínnel simára keverünk és a levest behabarjuk.

Hasonló receptek

Frankfurti leves

Leves

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Szőlőleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Burgonyaleves (sószegény)

Leves, Közepes

Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: