Toujeo coach a WEBBeteg tematikus melléklete

Milyen típusú gyógyszer a Toujeo és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Toujeo glargin inzulint tartalmaz. Ez egy módosított inzulin, ami nagyon hasonlít az emberi szervezetben természetesen előforduló inzulinhoz. A Toujeo 3-szor több inzulint tartalmaz 1 ml-ben, mint a standard inzulin, mely 100 egység/ml-t tartalmaz. A Toujeo 3-szor több inzulint tartalmaz 1 ml-ben, mint a standard inzulin, mely 100 egység/ml-t tartalmaz.

A Toujeo hosszú időn át egyenletesen csökkenti a vércukorszintet. Naponta egyszer adagolva alkalmazható. Amennyiben szükséges, Ön megváltoztathatja az injekcióbeadás időpontját. Ez azért lehetséges, mert ez a gyógyszer hosszú időn át csökkenti a vércukorszintet.

A Toujeo alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel. Pontosan kövesse és tartsa be az adagolásra, az ellenőrzésekre (vér- és vizeletvizsgálatok), a diétára és a rendszeres testmozgásra (fizikai munka és testedzés) és az injekciózás módjára vonatkozó orvosi utasításokat.

Kérjük fokozottan ügyeljen a következőkre:

  • Túl alacsony vércukorszint (hipoglikémia). Ha túl alacsony a vércukorszintje, kövesse a hipoglikémiára vonatkozó útmutatást
  • Ha egy más típusú, másik gyártmányú vagy gyártótól származó inzulinra áll át, inzulinadagjának módosítására lehet szükség.
  • A Toujeo alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel. Pontosan kövesse és tartsa be az adagolásra, az ellenőrzésekre (vér- és vizeletvizsgálatok), a diétára és a rendszeres testmozgásra (fizikai munka és testedzés) és az injekciózás módjára vonatkozó orvosi utasításokat.
  • Győződjön meg arról, hogy jó inzulint használ. Mindig, minden injekcióbeadás előtt ellenőrizze az inzulin címkéjét annak érdekében, hogy elkerülje a Toujeo összetévesztését más inzulinokkal.

Tudnivalók a dózismódosításhoz szükséges ismeretekről, rutinról és magabiztosságról

A modul abban is segíteni fog Önnek, hogyan kezelje hatékonyabban a gyógyszeradagolásának módosítása közben felmerülő hipoglikémia-kockázatot.

A modul fő célja, hogy a dózismódosításhoz szükséges ismeretket elsajátítsa, rutint és magabiztosságot szerezzen ehhez. Tekintse meg a videót.

Hogyan kezelhető eredményesen a hipoglikémia?

Tájékoztatás a hipoglikémiával kapcsolatos tudnivalókról, pl. a hipoglikémia hatékony megelőzésének és kezelésének előnyeiről. Segítség a hipoglikémia tüneteinek felismeréséhez.

A modul fő célja, hogy Ön megértse mi a hipoglikémia, mi okozza, és hogyan ismerhető fel. Fontos, hogy a hipoglikémiás epizódok előfordulási gyakoriságának csökkentése, eredményes hipoglikémia.

Mit kell tudni a diabéteszről?

A modul célja, hogy ön megismerje a diabétesszel kapcsolatos tudnivalókat, helyes glikémiás kontroll fontosságát.

A modul fő célja, hogy elsajátítsa a diabétesszel kapcsolatos tudnivalókat, glikémiás kontroll fontosságát.

Gyakori kérdések az inzulin injekcióról

Ebben a modulban stratégiákat sajátíthat el az inzulin beadásához szükséges magabiztosság megszerzésére.

A modul fő célja, hogy Ön megértse, hogyan kell beadni az inzulint, hogyan lehet még magabiztosabb az inzulin beadásával.

Az inzulinhasználat beépítése a napi rutinba

Segítségnyújtás az inzulinadagolással kapcsolatos problémák és akadályok leküzdéséhez szükséges megoldásokhoz.

A modul fő célja, hogy segítsen Önnek, hogy az inzulin használata az élete részévé váljon, megoldást nyújtson az inzulinnal kapcsolatos nehézségekre.

Hogyan birkózhat meg a diabétesz kezelési rend változásával?

A diabétesz kezelési rendhez való hozzászokás során esetlegesen felmerülő nehézségek azonosítása fontos feladat, az ilyen kihívások (változások) kezelését segítő stratégiákat ismerhet meg.

A modul fő célja, hogy Ön megértse, elsajátítsa hogyan azonosíthatja a diabétesz kezelési rendhez való hozzászokás során esetlegesen felmerülő nehézségeket.

Fontos kérdések az inzulinról

Az inzulinnal kapcsolatban felmerülő kérdések vagy aggályok azonosítása fontos feladat, választ adunk ezekre a problémákra.

A modul fő célja az Ön számára, hogy azonosítsa az inzulinnal kapcsolatban felmerülő kérdéseket vagy aggályokat, válaszokat adjon az inzulinnal kapcsolatos problémákra.