Gendiagnosztika

Kedves Doktorno! Azt szeretnem kerdezni, hogy erdemes-e trombozisra valo hajlamossag genetikai tesztet megcsinalni? Volt mar trombozisom, es tudoemboliam aprilisban. Mert sokmindent olvasok ezzel kapcsolatban, de tanacstalan vagyok, mert akirol kiderul, hogy hajlamos, egesz eleteben szedni-e kell a gyogyszert.. Koszonom valaszat, udvozlettel: Hanna

Dr. Váróczy László PhD válasza trombózishajlam témában

Tisztelt Érdeklődő!

Igen, a fiatal korára való tekintettel mindenképp fontosnak tartanám a genetikai szűrővizsgálatok evégzését. Valóban úgy van, ahogy írta: ha a tüdőembolia hátterében valamilyen veleszületett hajlam igazolódik, akkor életfogytig véralvadásgátló gyógyszert kell szednie azért, hogy megelőzhessen egy újabb súlyos vérrögösödést. Ha a vizsgálat eredmények negatívak, akkor a kezelőorvossal egyeztetve idővel szó lehet a kezelés felfüggesztéséről.

Kérdés: 2011. július 30., 21:41 ;Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 22:04
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
Visszértágulat?
Lassan 5 hónapja van külső bokám környékén elszineződéses duzzanat, kisebb sebesedésel, még elviselhető fájdalommal. Két érsebészeti...
Időszakos érelzáródáés
Kedves Doktornő! Sokféle szerteágazó tünetem van, felsorolni itt lehetetlen, de keringési probléma mindent magyarázhat, a panaszok...
Vádli görcs
Tisztelt Doktornő! Pár nappal ezelőtt vettem észre, hogy a jobb lábszáramon, a térdem alatt (nem középen, a térdtől balra) van egy fél...
Nem gyógyuló thromboflebitis?
Tisztelt Doktornő! 2021. év szeptemberében erős hasfájás miatt belgyógyászati sürgősségi osztályra érkeztem, ahol jobb kézfejembe branült...
Kanül a vénában