• Érszűkület???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem! Időnként zsibbad a bal kezem. Eleinte azt gondoltam, hogy elfeküdtem, de egyre gyakrabban zsibbad, kb egy hete el sem múlik, és még gitározni sem tudok.MÁR OLYAN ÉRZÉS MINTHA EZER TŰ szúrná, és az ujjaim hegyét sem érzem, olyan az alkarom, mintha bedurrant volna az izom...Amikor alszom sokkal jobb, de akkor is zsibbad.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a érszűkület témában

        Kedves Kérdező! Panasza hátterében thoracic outlet syndroma , másnéven mellkas kimeneti tünetegyüttes állhat. Ennek lényege, hogy a nyak és a váll határán a csontok, inak leszorítják a kilépő idegeket vagy ereket. Ez vezet a testhelyzettől függő zsibbadásos panaszokhoz. Egyik gyakori oka a legalsó nyaki csigolyához csatlakozó nyaki borda, mely röntgen vizsgálattal kimutatható. További vizsgálatokra keressen fel ideggyógyászt vagy reumatológust.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 25., 11:38; Megválaszolva: 2011. június 28., 19:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: