• Lábdagadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az apukámnak dagad a lába már egy ideje. Emellett egyébként ekcémás is a lába. Nem rég pedig a lábfeje fájdult meg, mely szerencsére most már csillapodott. Vérnyomási gyógyszert is szed, de alkoholt is szokott inni. Munka után mindig jobban feldagad. Mi arra gondoltunk vizesedik a lába, de nem vagyunk benne biztosak. Mi lehet a probléma? Köszönöm a segítséget.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a lábdagadás témában

        Kedves Kérdező! A lábdagadás oka lehet az, hogy rossz a vénás keringés, visszeres a láb, a szívnek elégtelen a pumpafunkciója, elégtelen a vese működése, maga a bőrbetegség miatt van gyulladás, mely duzzanattal jár, stb. Az, hogy a nap végére alakul ki,fájdogál, leginkább vénás elégtelenségre utal. Érdemes lenne háziorvossal megnézetni, hogy valóban ez-e az ok. Ha igen, akkor vénatorna, kompressziós harisnya, vénás keringést javító szer, testsúlyoptimalizálás javasolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 14., 12:27; Megválaszolva: 2011. április 15., 13:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Édesanyám bal bokája fölött tenyérnyi pirosas barnás folt jelent meg a nyár közepén.természetesen orvosi vivzsgálatokon,ultrahang,vettünk részt,trombust nem találtak.kompressziós harisnyát visel,minden este kenem a lábát vadgesztenye...