Erek állapota

Kedves Doktornő/Úr! Az lenne a kérdésem, hogy munkám során gyakran tapasztalok viszeres lábakat már egészen fiatal korúaknál is. Az én lábamon nincs még kis kilátszódó ér se, nem vagyok túlsúlyos inkább vékonyabb típus.Figyelek az étkezésre, egyedül dohányzom.Ha tehetem sportolok, sétálok.Jó a vérképem.Nálam ezeket ismerve az erek állapota jónak mondható? Hiába mondom a vendégeimnek, hogy a visszér probléma nem csak kellemetlen látvány, de talán az erek állapotában is változás lehet.Igazam van? Köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza visszér témában

Kedves Hölgyem!

Az erek állapotáról látatlanban véleményt mondani nem lehet. Az állómunka a nagy elenállás miatt a visszereket megviselheti. A dohányzás is káros, jó lenne, ha leszokna, az erek állapotát nagyon megviseli. Önnek javasolt még vénatorna, a testsúly megtartása, ha hosszan állni kell, egyes fokozatú kompressziós harisnya is jó hatású lehet. Megelőzésre javalom még a gesztenye-kivonat alkalmazását.

Kérdés: 2011. január 23., 08:09; Megválaszolva: 2011. január 25., 09:55
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
Viszér
Visszértágulat és szívbetegség
Végbél irritáció