• Visszérműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő / Úr! 27 éves koromban műtöttek visszérrel, törzs és oldalági egyaránt (valószínűleg az állómunka és öröklött hajlam miatt) Sok tágult visszerem volt, fájt és dagadt a lábam, tehát nem volt kérdés a műtét. Azóta ez a lábam viszonylag rendben van. Mostanra a másik lábamon is jelentkezett a probléma, annak ellenére, hogy felhagytam az álló munkával. Korántsem olyan rossz az állapota mint a másiknak volt, de a billentyű elégtelenséget itt is megállapították. Néhány oldalági van enyhén kitágulva, illetve a törzságnak egy kb 10 cm-es szakasza térdnél. Panaszt inkább csak nyáron okoz az utóbbi. Most kénytelen leszek megint álló munkát végezni. Kérdésem, hogy hosszú távon mivel járok jobban: ha most megműttetem, amíg még nem okoz durva panaszt és nem túl sok a tágult ér, vagy várok amíg esetleg több lesz. Az egészséges erek szempontjából mi a jobb, ha terhelem még a tágult vénákat, vagy esetleg ez előbb rontja azok állapotát is? Mindkét lábból ebben az életkorban kivett főtörzsi véna hosszú távon nem okoz-e életminőség romlást? Magától a beavatkozástól egyébként nem tartok. Köszönöm válaszát!

        Dr. Boros Miklós válasza a visszér témában

        Tisztelt Kérdező! A legfontosabb, hogy szerezzen be megfelelő méretű rugalmas harisnyát és hordja minden nap. Emellett mozogjon minden nap legalább fél órát (séta). Természetesen csak akkor szabad eltávolítani a felszínes vénákat, ha indokolt. Emiatt keressen fel érsebészeti szakrendelést a jelenlegi status rögzítése miatt. Nemszabad elfelejteni, hogy a vénák eltávolítása után is szükséges az életmódbeli változtatások.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 17., 11:10; Megválaszolva: 2010. november 22., 10:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés