• Visszér és túlsúly - Mi a megoldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Túlsúlyos fiatalember vagyok, gyakran terhelem a lábaimat és így sokszor fájnak. Csökkenteni szeretném súlyomat, tudna ajánlani valamilyen gyógyhatású szert vagy gyógyszert, ami segíti a fogyást? Édesapámtól örököltem nagyon csúnya visszereket a lábamon, ami a belső combomtól mind a két lábamon lefelé a vádlim felé terjed. Tudom, műteni kellene, de olvastam az egyik cikkben, hogy injekcióval is lehetne kezelni az ilyen jellegű betegséget, érdeklődnék, vajon nekem is hasznos lenne-e ez a módszer?

        WEBBeteg szakértő válasza a visszér, túlsúly, injekció témában

        A gyógyszerek csak, mint kiegészítő kezelés játszanak szerepet a fogyókúra esetén. Testsúlyán mindenképpen csökkentenie kell, ez pedig szakember segítségével a legsikeresebb.

        Amennyiben testsúlya csökken, visszereire kisebb terhelés fog jutni. Injekciós kezelést csak a kezdeti stádiumú, vékony visszereken lehet végezni. Azonban a műtéti eltávolítás előtt célszerű lenne 25-30 kg-t fogyni. Ezzel tudja csökkenteni a műtét rizikóját és növelni a sikerességét.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-07-19 15:23:01; Megválaszolva: 2009. július 19., 15:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: