Visszérműtét előtt

Üdvözlöm! A mai napon szántam el magam arra, hogy elmegyek a háziorvoshoz, és megmutatom neki a bal vádlimat, elég csúnyán visszeres. Talán két három ér is. Elszíneződés nincs, csak dudorok, vagy tiz darab.. Ránézett és kapásból adott egy beutalót az érsebészetre, 19 -ére. Beszéltem pár ismerősömmel, és mindenki azt mondja, hogy nem altatnak már műtét alatt, hanem csak helyi érzéstelenitést alkalmaznak.. és mindegyik ismerősöm arról számolt be, hogy hát ők igen, éreztek dolgokat, és elég kellemetlen volt ébren lenni alatta. Én elég pánikszerüen félek a fájdalomtól, és szeretném megkérdezni, hogy muszáj nekem ébren lennem? Tehát van rá mód, hogy altassanak? 28 éves fiatal nő vagyok, 120/80 as vérnyomással, eddig két kisebb műtéten estem át, és kiválóan ébredtem az altatásokból. (1 nőgyógyásazati, és egy vakbél műtét évekkel ezelőtt) . Tehát a kérdésem ez volna: muszáj hogy ébren legyek? Vagy ez nem opcionális választható dolog? előre is köszönöm a gyors választ. Tisztelettel..

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza visszér témában

Kedves Kérdező!

 

Az érzéstelenítés típusa intézetenként változó. Azt érdemes választani amiben az adott intézetnek a legnagyobb tapasztalata van. Természetesen altatásban is végzik ezen műtétet, de fontos tudni, hogy a gerincközeli érzéstelenítésnek kevesebb a szövődménye.Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
Kérdés: 2009. június 15., 13:09; Megválaszolva: 2009. június 15., 13:09
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
vénák és hajszálerek védelme
Tisztelt Doktornő! Mindkét lábamon (comb és lábszár egyaránt) megjelentek apró hajszálér tágulatok, illetve kisebb értágulatok. 20-21 éves...
visszér, sport és fitoösztrogének
Tisztelt Szakértő Doktor! Azt szeretném megtudni, szedhetek e fitoösztrogén kapszulás készítményt (görögszéna, édeskömény, benedekfű...
hajszáleres láb
Kedves Doktor Úr/Nő! 19 éves lány vagyok. Mostanában észrevettem, hogy mindkét combom külső felén néhány vékony, pirosas-lilás színű, apró...
visszer fajdalma a kanikulatol
jo napot. a visszereim a labaimon a mostani kanikulaban nagyon fajnak. alig birok menni, olyan mintha ossze akarna csuklani a labam alattam nincs bennuk ero...
Lézeres visszérműtét után
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kb. két hete volt egy lézeres visszérműtétem mindkét lábamon. 1 hétig fáslit hordtam és igyekszem most is...