Visszérműtét előtt

Üdvözlöm! A mai napon szántam el magam arra, hogy elmegyek a háziorvoshoz, és megmutatom neki a bal vádlimat, elég csúnyán visszeres. Talán két három ér is. Elszíneződés nincs, csak dudorok, vagy tiz darab. Ránézett és kapásból adott egy beutalót az érsebészetre, 19 -ére. Beszéltem pár ismerősömmel, és mindenki azt mondja, hogy nem altatnak már műtét alatt, hanem csak helyi érzéstelenitést alkalmaznak. és mindegyik ismerősöm arról számolt be, hogy hát ők igen, éreztek dolgokat, és elég kellemetlen volt ébren lenni alatta. Én elég pánikszerüen félek a fájdalomtól, és szeretném megkérdezni, hogy muszáj nekem ébren lennem? Tehát van rá mód, hogy altassanak? 28 éves fiatal nő vagyok, 120/80 as vérnyomással, eddig két kisebb műtéten estem át, és kiválóan ébredtem az altatásokból. (1 nőgyógyásazati, és egy vakbél műtét évekkel ezelőtt). Tehát a kérdésem ez volna: muszáj, hogy ébren legyek? Vagy ez nem opcionális választható dolog? előre is köszönöm a gyors választ. Tisztelettel..

WEBBeteg Szakértő válasza visszér témában

Kedves Kérdező!   Az érzéstelenítés típusa intézetenként változó. Azt érdemes választani, amiben az adott intézetnek a legnagyobb tapasztalata van. Természetesen altatásban is végzik ezen műtétet, de fontos tudni, hogy a gerincközeli érzéstelenítésnek kevesebb a szövődménye.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 15.

Kérdések és válaszok: Visszérbetegség

Mi lehet ez?
Tiszteletem. Kb 1 éve van mindkét belső combomon, mint valami tükörkép ez a hosszú lila vonal. Talán ér? Most egy hete néhol piros. Nem fáj. Anyukámnál volt...
Fogamzásgátló spirál - vérrögképződés?
Tisztelt Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy április 24-én lézeres visszér műtétem lesz, melynek okán megkérdeztem, szedhetem-e tovább a Mistral...
Visszér lehet?
Kedves Doktornő! Szeretném kikérni véleményét, a csatolt képről, melyen a jobb térdhajlatom láható. Nem fáj, nincs vele gond, évek óta ilyen, eddig csak...
Milyen bőrbetegség ez?
Tisztelt Doktor Úr, Nő! Lábszáramon vettem eszre piros foltokat jobb lábszáramon illetve a bal lábszáramon is 2 -dbot nem viszket semmi . Nagyon allergiás...
Lábszár belső felén piros foltok...
Tavaly nyáron tapasztaltam és idén is kijött párszor a belső labszaramon, a bokám felett piros folt. Olyan, mint valami allergiás reakció. Ez ha bekentem...
Scleroterápia után elszineződés a bőrön
Érsebészeten4 hete végeztek a jobb combomon scletoterápiát, egy vastagabb ér volt, néhány szúrásra volt szükség, majd 6 napig fáslizva volt! Most, hogy...