• Trombózis veszély?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Weborvos! Tavaly nyáron kezdődtek a problémáim, a nap végére állandóan bedagadtak a vádliaim. Azt gondoltam hogy a meleg miatt, és amiatt lehet hogy szinte egész nap ülök. A háziorvosom szerint vénás pangás az oka, írt fel Astrix gyógyszert, ezt a nyáron szedtem is, de utána abbahagytam. A hidegebb idővel enyhültek a tünetek, de még mindig van hogy bedagad, főleg a jobb vádlim. Az lenne a kérdésem, attól tartok, hogy mivel fogamzásgátlót szedek, ez még ront a dolgon. Lehet ennek valamilyen szövődménye? Eléggé félek hogy trombózisom alakul ki, már arra is gondoltam hogy abbahagyom a fogamzásgátló szedését. Várom a tanácsát, köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a viszérbetegség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az ülő életmód fokozza a vénás pangást, a visszérbetegség kialakulását. A fogamzásgátló gyógyszerek pedig fokozzák a trombózis kialakulásának veszélyét. A visszérbetegség szövődménye a trombózis kialakulásán kívül a visszérgyulladás és a lábszárfekély kialakulása. Mozogjon, ússzon, biciklizzen sokat.
         

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-23 21:27:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 19:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: