Visszérpanaszok

Tisztelt Szakerto! 27 eves no vagyok, mar egeszen fiatal koromban jelentkeztek visszerproblemaim, a bal labszaram kulso oldalan mutatkozo kanyargos kekes szinu er jelenleteben. Az evek elteltevel, rosszabb lett, a terdemen es a combom belso oldalan is megjelentek mostmar ki is turemkedo erek, valamint a a jobb labszaramon es labfejemen is. Eddig meg nem kerestem fel ersebeszt, a latvanyon kivul egyeb panaszt nem igazan tapasztaltam, bar mostanaban zsibbadast szoktam erezni. Elkeseredve olvastam, hogy nem javasoljak a sulyzos edzeseket valamint a futast sem! Szemelyi edzokent es aerobic oktatokent dolgozom, mindezen sportok szerves reszet kepezik napjaimnak. Megfelelo harisnya viselesevel is le kell mondanom ezen mozgasokrol? Nem tudom elkepzelni e nelkul az eletem, nagyon szeretek futni is es sulyokkal edzeni is! Mutetet kovetoen sem javasolt ilyen sporttevekenyseg uzese? Komoly kovetkezmenyei lesznek ha nem mondok le a futasrol es edzesrol? Elore is koszonom valaszat!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza visszértágulat témában

Tisztelt Kérdező!

A kompressziós harisnya viselésével csökkenthető a visszérbetegség progressziója. A futás nem olyan káros, inkább a súlyzós edzéseket kellene elhagyni. A felső testrész erősítése súlyzókkal fekpadon nem ront a helyzeten, viszont a lábak erősítése súlyokkal kerülendő. A visszérműtét segíthet az esztétikai problémán, de ha ezután is folytatja a súlyzós edzést, akkor a visszérbetegség újból "kiújul", láthatóvá fognak válni a visszerek.

Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász

Kérdés: 2008. december 16., 23:01; Megválaszolva: 2008. december 16., 23:01
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
Viszér
Visszértágulat és szívbetegség
Végbél irritáció