Visszér: műtét vagy gyógyszer?

Nagyon sokszor reklámozzák a visszérre szedhető gyógyszereket ill. kenőcsöket, de azt soha nem ajánlják, hogy műtesse meg. Műtét esetén elvileg akkor nem kell a gyógyszer? Nem fáj, csak esztétikailag zavar, ill. a következményektől tartok (trombózis) .

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza visszér, kezelés, visszérműtét témában

Kérdésben egy nagyon fontos problémát érint. Mivel más az érdekeltsége a gyógyszeriparnak és más a sebészeteknek, ezért javaslom, hogy visszereit mutassa meg egy ilyen kérdésekben járatos angiológus-belgyógyásznak, vagy érsebésznek. Mondja el dilemmáját és korrekt választ fog kapni.

Mikor már a tágult visszerek álláskor előboltosulnak, időnként fájnak, a kenőcs és a gyógyszer tüneti kezelés, és nem oki terápia. Ezt csak a tágult vénák eltávolítása tudja megoldani.

Dr. Boros Miklós sebész

Kérdés: 2008. október 02., 21:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 11:36
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
vénák és hajszálerek védelme
Tisztelt Doktornő! Mindkét lábamon (comb és lábszár egyaránt) megjelentek apró hajszálér tágulatok, illetve kisebb értágulatok. 20-21 éves...
visszér, sport és fitoösztrogének
Tisztelt Szakértő Doktor! Azt szeretném megtudni, szedhetek e fitoösztrogén kapszulás készítményt (görögszéna, édeskömény, benedekfű...
hajszáleres láb
Kedves Doktor Úr/Nő! 19 éves lány vagyok. Mostanában észrevettem, hogy mindkét combom külső felén néhány vékony, pirosas-lilás színű, apró...
visszer fajdalma a kanikulatol
jo napot. a visszereim a labaimon a mostani kanikulaban nagyon fajnak. alig birok menni, olyan mintha ossze akarna csuklani a labam alattam nincs bennuk ero...
Lézeres visszérműtét után
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kb. két hete volt egy lézeres visszérműtétem mindkét lábamon. 1 hétig fáslit hordtam és igyekszem most is...