• Terheléskor bal oldali fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm. Az itt feltett kérdéseimmel fel fogom keresni a háziorvosomat is, de szeretnék ezzel egy időben másik véleményt, javaslatot is hallani. Igazából tavaly nyárra dátumoznám a problémám keltét. Akkor egy hidegfront alkalmával enyhe rosszullét fogott el, kéz zsibbadás, bal vádlim fájdalma, alacsony vérnyomás. A front elmúltával ez megszűnt. Tulajdonképpen az idei nyárig. Az első hidegfrontnál ismét előjöttek ezek a problémák, de már társultak mással is. Illetve nem szünnek frontmentes időben sem. Az alacsony vérnyomás mellé jött bal vádli feszülő érzése, terhelésre fájdalma. Illetve bal kar fájdalom, terheléskor. Illetve melegebb idöben néha jelentkezik a karomon, és a fejem bal felén egy olyan érzés, mintha ezer hangya mászna rajta, ez 5-10 percig tart. A bal lábszáramon a tavaszi üzemorvosi vizsgálaton két helyen kezdődő visszereket talált az üzemorvos, azonban további teendőket nem javasolt. A terhelés az a normál munkavégzést takarja, amely álló munka, illetve kis területen sétatempó néha. A folyadékbevitelemre tudatosabban figyelek, többet iszom, igy a vérnyomásom kb. jónak mondható. Egy hete mérem, 110-130/69-90 közötti értéket mérek. A munkámat el tudom látni, azonban, nem tartom ezt normálisnak, hogy ezek a fájdalmak jelentkeznek, illetve ilyenkor ugy érzem, mintha a bal oldalam meg lenne püffedve, dagadva, ennek azonban látható jele nincs. Milyen irányú vizsgálatokat javasolna ön, illetve olyan módszert, ha van, amivel én is tudnék ez ellen tenni? Megtisztelő válaszát köszönöm.

        Dr. Árki Ildikó válasza a paresthesia, visszeresség témában

        Tisztelt Kérdező! Elnézését kérem a technikai okokból kissé hosszabbra nyúlt válaszadási idő miatt. Szerteágazó panaszainak kivizsgálását háziorvosa tudja menedzselni. Alsóvégtagi krónikus fájdalom, visszeresség miatt érsebészeti, angiológiai vizsgálat javasolt. Bal oldali paresthesia (hangyamászás érzés) miatt neurológiai vizsgálat jön szóba. Fizikális vizsgálat után háziorvosa már több konkrétumot tud javasolni. Üdvözlettel.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. szeptember 23., 19:00; Megválaszolva: 2018. szeptember 30., 21:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: