• visszér és babavárás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves szakértő! A következő dilemma előtt állunk: a férjemmel szeretnénk ismét babát vállalni, de félelmeim vannak a visszereim miatt. sajnos családi hajlam a visszeresség és a trombózis veszély (anyai nagymamámnak volt trombózisa). A lábamon combomon lévő visszerek már az előző terhességemre és árnyékot vetettek. természetesen mindent tőlem telhetőt megtettem (kompressziós harisnya, vadgesztenye krém használata, pihentetést, borogatás) de végül mégis szükségessé vált az utolsó harmadban a fraxiparinos injekciós kezelés. (Mindössze 5.5 kg ot híztam a terhességem alatt) Az lenne a legfőbb kérdésem hogy most még bőven van idő a tervezett terhességig és tudni szeretném hogy ezeket az ereket lehet e valamilyen formában előre kezelni? van e lehetőség egy aggódástól mentes terhességre az én esetemben? Műtétről az én esetemben nem volt szó. nagyon tartok egy trombózistól vagy annak szövődményeitől. Köszönöm válaszát Tisztelettel Krisztina.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező! Az Ön esetében valóban felmerül, hogy a terhessége előtt a visszerességét kezeljék, hogy ne legyen később ismét ilyen súlyos a helyzet. Véleményem szerint érsebésszel beszélje meg, hogy mit javasol, mert többféle műtéti megoldás is létezik. Az alsó végtagok vénás Doppler ultrahang vizsgálat elvégzése is indokolt a mélyvénák állapotának tisztázására.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2015. január 24., 10:12; Megválaszolva: 2015. január 26., 13:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: