• Lehetek később visszérbetegségem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! Felmerült bennem, hogy talán a későbbiekben visszérproblémám lehet. Az oka, hogy észrevettem, hogy az átlagnál többször fájdul meg a vádlim. Nem is fájdalomnak mondanám, hanem olyan érzés, hogy le kell ülnöm, hogy masszírozzam kicsit. Főleg ácsorgásnál vagy lassú haladásnál. Évekig volt álló és részben gyalogló munkám, ott pár nap alatt megszoktam és nem nagyon volt ez az érzés. 2 hónap otthonlét után városnézés közben jutott eszembe, mert akkor is előbb elfáradt mint a velem lévő hölgynek. A Mamámnak 78 nagyon csúnya a lába visszérgondok miatt és a fiának Édesapámnak 55 is kezd csúnya lenni. Mivel örökölhető ezért jutott eszembe. Bár eddig testileg nem örököltem szemmel láthatólag tőlük semmit. 30 éves férfi 80kg vagyok, átlagosnál jobb állóképességgel és lábaim is elég erősnek mondható. 12 alatt futom a 100 métert, elég sportos alkat vagyok, nem tudom ez számít-e? Évek alatt rendszeresen mozogtam, munkahelyre is gyalog vagy kerékpárral jártam. Külsőleg nem látszik a lábamon semmi és ezen kívül nincs is problémám vele és más egészségügyi problémám se. Érdekel, hogy lehet-e ez az oka, hogy az egy helyben állást az átlagosnál kevésbé bírom. Ha igen szeretnék még időben megelőzni a problémát. Üdvözlettel: Gábor

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a visszérbetegség témában

        Kedves Kérdező! A visszerek tágulatára való hajlam valóban öröklődik, talán nem lenne haszontalan a mély vénák állapotának a felmérése (ez érsebészeti vizsgálatot jelent). Ebben az életkorban azonban nem valószínű, hogy ez okozná a panaszait. Kérdés: van-e ortopédiai jellegű elváltozás a lábfején, pl. lúdtalp, a sarokcsontok tengelyeltérése, ez is okozhat ilyen jellegű panaszt. További kérdés: dohányzik-e? Ha igen, nincs-e kezdődő érszűkülete? Ezeket a vizsgálatokat meg kellene csináltatni, hogy kiderüljön, mi a probléma. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2014. október 23., 18:48; Megválaszolva: 2014. október 25., 09:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: