• trombózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő! Trombozisom van és emboliam is volt. Az lenne a kérdésem hogy mennyi mozgás az ami megengedett? 2 hétig voltam kórházban. Alig mozogtam. Itthon is 4 napja fekszem kis mozgással. És még az hogy mit szabad enni? Tudna egy étrendet javasolni? Marfarint szedek. Előre is köszönöm válaszát! Üdv.Katalin

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a trombózis témában

        Kedves Kérdező! Hogy mennyit mozoghat, azt kezelőorvosával kell megbeszélnie, mivel az a trombózis helyétől, kiterjedésétől, az embolia nagyságától is függ. Az alapelv a terhelés, mozgásmennyiség óvatos, fokozatos emelése. Ami fontos, hogy olyan mozgásformákat válasszon, amivel nincs kitéve sérülés veszélyének, vérömlenyek képződésének. Az étrend tekintetében egyetlen egy korlátozás van: nevezetesen a nagy K vitamin tartalmú zöldségfélékből a naponta fogyasztott mennyiségnek lehetőség szerint állandónak kell lennie, mivel a Marfarin a szervezetben található K vitamin hatását ellensúlyozza, ezáltal csökkenti a vér alvadékonyságát. Az elfogyasztott K vitamin mennyiségéhez igazítjuk a Marfarin adagját. Ha egyenletes a K vitamin fogyasztás, az INR értéke nem fog "ugrálni", teljes és folyamatos lesz az alvadásgátlás, ami Önnek nagyobb biztonságot jelent. Ezeknek a táplálékoknak a listáját megtalálja az interneten. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2014. szeptember 25., 11:41; Megválaszolva: 2014. szeptember 29., 11:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: