visszérgyulladás terhességtervezés

Tisztelt Szakértő! A 3-dik terhességem alatt nagyon visszeres lett a lábam, már a szülést gumiharisnyában vezették le az erek durranásának veszélye miatt. Szülés után nagyon nagy hangsúlyt fektettek a lábaimra. Eltelt azóta 2 év és semmit nem javult kenőcsök, gyógyszerek ellenére erős fájdalom van a lábamban, görcsök, nehézérzet. Sokszor egésznapi állás után nem tudok aludni a fájdalomtól. Sajnos állómunkám van és szinte időm sincs pihenni a gyerekektől. Mostanában erős fájdalmat érzek szivtájékon elég sűrűn van fejfájásom. Összefügg ez a visszerekkel? pár helyen a bokatájékon elpattant az erem kék foltos vagyok térd tájékon is elég duzzadtak az ereim félek hogy elpattannak az orvosomtól nem kapok beutalót az érsebészetre állandóan kenőcsökat ir fel. Teljesen tanácstalan vagyok. Van vmi. hátránya a műtétnek? Ha elválalnám a mütétet akkor megszünne a fájdalom? Utána ha válalnék gyereket megint kialakulhatnának? válaszát előre is köszönöm TISZTELETTEL: Mizser Ilona

Dr. Járányi Zsuzsanna válasza érrendszer témában

Tisztelt Kérdező!

Kiterjedt visszeresség esetén indokolt a műtét, újabb terhesség tervezése előtt kell elvégezni.

Krémek csak az esetleges gyulladásos tüneteket enyhítik, de a visszerssége ettől nem fog elmúlni. Javaslom, jelentkezzen be hozzám egy vizsgálatra hogy megbeszélhessük a teendőket. T: 0620 3292682

Üdvözlettel:

dr Járányi

Kérdés: 2012. május 25., 21:51 ;Megválaszolva: 2012. június 10., 20:24
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
Visszértágulat?
Lassan 5 hónapja van külső bokám környékén elszineződéses duzzanat, kisebb sebesedésel, még elviselhető fájdalommal. Két érsebészeti...
Időszakos érelzáródáés
Kedves Doktornő! Sokféle szerteágazó tünetem van, felsorolni itt lehetetlen, de keringési probléma mindent magyarázhat, a panaszok...
Vádli görcs
Tisztelt Doktornő! Pár nappal ezelőtt vettem észre, hogy a jobb lábszáramon, a térdem alatt (nem középen, a térdtől balra) van egy fél...
Nem gyógyuló thromboflebitis?
Tisztelt Doktornő! 2021. év szeptemberében erős hasfájás miatt belgyógyászati sürgősségi osztályra érkeztem, ahol jobb kézfejembe branült...
Kanül a vénában